Echipa Nationala

Edward Iordănescu înaintea meciului cu Israel: ”Un joc cheie, dar nu decisiv”

Neînvinsă în actuala campanie de calificare la Campionatul European din Germania 2024, naționala României primește vizita Israelului, sâmbătă seara, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

O partidă prefațată de selecționerul Edward Iordănescu, în opinia căruia meciul cu Israel nu este unul decisiv în ceea ce privește ecuația calificării la turneul final.

România și Israel sunt vecine de clasament despărțite de un singur punct, cu tricolorii în avantaj.

”Din punctul nostru de vedere este un joc cu importanţă mare, un joc cheie, dar nu un joc decisiv. Îmi doresc foarte mult mentalitatea corectă pentru acest joc, să fim pregătiţi din toate punctele de vedere.

”Îmi doresc bucurie, entuziasm, nu vreau sub nicio formă să văd închistare, îmi place să cred că am învăţat şi din istoric. Îmi doresc mai mult ca oricând ca echipa să fie limpede în decizii şi miza acestui joc să nu ne ducă în situaţia în care să ne umbrească deciziile.

”Avem o datorie noi faţă de noi, avem o datorie faţă de suporterii echipei naţionale, faţă de opinia publică, ca după mulţi ani să reuşim să facem un pas către o calificare mult aşteptată”, a declarat Edward Iordănescu într-o conferință de presă.

Acesta a mai spus că, din informațiile sale, meciul cu Israel va fi sold out.

Cu două zile înaintea partidei se vânduseră deja peste 40.000 dintre biletele scoase la vânzare online.

De vineri tichetele pot fi comercializate și la casele de bilete deschise la Arena Națională.

Meciul România - Israel va fi live text pe onlinesport.ro, sâmbătă seara, de la ora 21:45.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 26 de ori până acum, ultima oară în martie 2022. Tricolorii s-au impus de 14 ori, iar alte șase meciuri s-au încheiat la egalitate.

România n-a mai învins Israel din 2018.

 


Edward Iordănescu înaintea meciului cu Israel: ”Un joc cheie, dar nu decisiv”