Echipa Nationala

Edward Iordănescu înaintea meciului cu Belarus: ”E o lipsă de respect”

Selecționerul Edward Iordănescu a prefațat duelul cu Belarus de joi, 12 octombrie, din preliminariile EURO 2024. Un meci care se va disputa la Budapesta, cu porțile închise, și va fi live text pe onlinesport.ro de la ora 21:45.

”Facem pași spre obiectivul nostru și îndeplinirea lui, iar asta ne bucură. Sunt trist că nu putem avea suporterii naționalei alături de noi. Să dea Dumnezeu să ducem acasă cele trei puncte.

”Ne așteptăm la un joc dificil, complicat. Suntem puși în gardă de mijloacele adversarului nostru de mâine. E o echipă în creștere de încredere, în exprimarea în joc. Au un antrenor nou care aduce o filozofie diferită.

”Suntem neînvinși, nu ne e teamă de nimeni din grupă. Nu avem decât varianta victoriei, din păcate, dar din fericire e bine pentru că suntem în cursa de calificare.

”Îmi doresc echilibru, exactitate, minte liberă și un joc clar. Nu mă interesează în ce minut marcă, vreau doar să aducem punctele acasă.

Cum ne-ar surprinde Belarus?

”Important e cum vom intra noi în joc. Nu e nimeni în lumea asta care să aibă încredere în acest grup așa cum o am eu, în pofida timpului scurt pe care îl avem. Încrederea mea în ei e totală. Dacă vom intra sută la sută capacitați în teren și vom arăta versiunea noastră cea mai bună, sunt sigur că vom face un rezultat de care avem nevoie în cursa noastră.

Gazonul de la Budapesta

”Suprafața de joc e catastrofală, din păcate. O consider o lipsă de respect. Suntem pregătiți să trecem și de acest obstacol. Se joacă fără spectatori și cred că se putea găsi un alt stadion aproape cu o suprafață decentă.

”Nu avem altă opțiune decât să ne adaptăm, dar vom fi echipa mai mult pusă în dificultate neavând decât varianta victoriei”, a declarat Edward Iordănescu într-o conferință de presă.

România ocupă locul doi în Grupa I de calificare la EURO 2024, fără înfrângere în șase meciuri.

Tricolorii au mai întâlnit Belarus de șapte ori, obținând cinci victorii și două remize. 

Belarus are cea mai slabă apărare din grupa de calificare, în timp ce România a primit cele mai puține goluri.



Edward Iordănescu înaintea meciului cu Belarus: ”E o lipsă de respect”