Echipa Nationala

Edward Iordănescu anunță noul obiectiv al naționalei înaintea meciului cu Elveția

România primește replica Elveției, marți seara, de la 21:45, într-un meci cu miză pentru încheierea preliminariilor pe prima poziție a clasamentului în Grupa I.

”Mă bucur să fim din nou acasă și că am revenit cu un obiectiv îndeplinit. Am rugămintea să ne raportăm mai mult la ce urmează și mai puțin la ce a fost, pentru că există riscul să rămânem blocați la trecut.

”Ne așteaptă un joc de o importanță mare și care ne obligă. Spre deosebire de noi, Elveția nu a trăit momente de euforie. Va veni concentrată și motivată, va veni rănită. Trebuie să ne regenerăm fizic, să facem cinste celor care vor veni la stadion alături de noi.

Avem o altă țintă, avem șansa de a încheia pe primul loc. Nu va fi ușor, dar e un obiectiv pentru a termina pe primul loc și trebuie să dăm totul.

”Va fi o confruntare pe viață și pe moarte pentru primul loc. Am încredere că putem reuși, dar nu trebuie să fim triști dacă nu vom putea. Misiunea mea este ca până la turneul final echipa să treacă la următorul nivel. Indiferent de ce se întâmplă la meciul cu Elveția, rugămintea este să nu luăm nimic din meritul acestor băieți.

Mai mare riscul este să ne mulțumim cu ce am realizat. Avem datoria și față de noi, să demonstrăm că odată ridicat nivelul pretențiile și așteptările sunt altele.

”Am creat un grup fantastic, dar bineînțeles că porțile echipei naționale sunt mereu deschise. Un jucător trebuie să treacă de acum și prin filtrul grupului.

Nu voi uita niciodată imaginea României pe care am văzut-o în vestiarul României după meciul cu Belarus. A fost prima oară când m-am simțit copleșit. Am găsit jucători cu lacrimi în ochi, foarte triști. Le-am spus că nu ne mai putem întoarce la acea stare”, a declarat Edward Iordănescu într-o conferință de presă.

Relația cu Burleanu

”Președintele și-a dorit continuitate după ce am trăit dramele din Liga Națiunilor. A contat încrederea și că mi-a dat mână liberă totală. N-am găsit timpul înaintea meciurilor de a-l informa despre primul ”11”. Niciodată nu m-a întrebat de ce este un jucător și nu este altul, niciodată nu mi-a sugerat direct sau prin intermediari că ar trebui să vină un jucător și nu altul. Niciodată nu m-a criticat în privat și cu atât mai mult în public”, a spus selecționerul României despre relația pe care o are cu președintele FRF, Răzvan Burleanu.

 


Edward Iordănescu anunță noul obiectiv al naționalei înaintea meciului cu Elveția