Echipa Nationala

Doar opt jucatori la primul antrenament sustinut de Iordanescu in Turcia

In absenta celor sase stelisti care nu au mai fost lasati sa faca deplasarea in cantonamentul selectionatei divizionare a Romaniei, Anghel Iordanescu l-a convocat pe portarul Dragos Balauru de la FC Voluntari, penultima in clasamentul Ligii 1 dupa 23 etape.

Initial la locul stabilit pentru cantonament au ajuns doar sapte jucatori, cei de la Astra Giurgiu si CSU Craiova, urmand ca seara si marti sa ajunga restul de pana la 25.

Iordanescu a programat inca de luni seara o prima sedinta de pregatire cu cei sapte la care s-a mai adaugat si portarul Dragos Balauru, chemat in locul stelistului Florin Nita.

Urmeaza intrarea in ritmul programului propus de staff-ul echipei nationale si cel putin doua partide amicale, pe 30 ianuarie contra formatiei Torpedo Kutaisi (Georgia), iar pe 2 februarie impotriva echipei Zimbru Chisinau (Moldova), anunta site-ul FRF.

“E o mandrie sa fiu aici, imi doresc enorm sa joc in toate meciurile de pregatire, cat mai mult posibil. E o atmosfera speciala la lot, am fost primit foarte bine de prima oara si ma bucur ca avem ocazia sa fim impreuna, cei mai buni jucatori din Liga 1, pentru a oferi solutii echipei nationale”, a declarat atacantul Andrei Ivan, jucator despre care se spune ca este foarte aproape de un transfer la Espanyol Barcelona.

”Abia asteptam sa pasesc din nou pe iarba in tricoul echipei nationale! Chiar ma bucur ca am inceput din prima zi cu un antrenament. Eu vreau sa folosesc fiecare minut petrecut la lot pentru a demonstra ca tin mult la increderea care mi se acorda prin convocare”, a spus si Bogdan Vatajelu, fundasul stanga de la Craiova.

Steaua a refuzat sa-si lase cei sase jucatori convocati la lotul selectionatei divizionare, argumentand ca nefiind vorba de o actiune a primei reprezentative se poate prevala de litera regulamentului.

Iordanescu a solicitat FRF sa ia masuri dure contra Stelei, iar mai multi antrenori si conducatori din Liga 1 au amenintat ca-si vor retrage la randul lor jucatorii daca nu se vor lua masuri contra Stelei.

Gigi Becali a lamurit situatia luni seara si a spus ca decizia nelasarii celor sase jucatori in cantonamentul condus de Iordanescu s-a facut cu girul FRF.



Doar opt jucatori la primul antrenament sustinut de Iordanescu in Turcia