Echipa Nationala

Daum: “Meciul cu Danemarca e decisiv”

Sursă foto: FRF TV Youtube

Selectionerul Christoph Daum este de parere ca Romania nu-si mai permite pasi gresiti in calificarile pentru Cupa Mondiala din 2018 si astfel partida din martie cu Danemarca devine una hotaratoarea pentru soarta preliminariilor.

Invinsa categoric de Polonia in noiembrie pe teren propriu, nationala Romaniei este obligata sa joace meciul cu Danemarca pe Cluj Arena din cauza suspendarii Arenei Nationale de catre FIFA.

“Orice meci este decisiv. Asa a fost si pana acum, si asa va fi si contra Danemarcei. Toata lumea stie ca puteam castiga in fata Muntenegrului si am fi avut doua puncte in plus. Am fi putut avea un rezultat mai bun in Kazahstan, alte doua puncte in plus. Chiar si asa urmatorul meci este foarte important, decisiv”, a spus Daum pentru FRF TV.

Obiectiv: un stil de joc propriu

Daum a mai spus ca obiectivul sau personala la carma echipei nationale a Romaniei este acela de a crea un stil de joc propriu.

“Pentru mine este important sa creez un stil de joc cu care sa se identifice toata lumea din Romania. Daca ajungem la acest nivel, cu un joc atractiv si ofensiv, toti vor sustine echipa nationala. Asta vreau sa vad cu Danemarca, sa aratam ca suntem pe drumul cel bun. Avem nevoie de cele trei puncte, dar trebuie sa ne concentram mai mult la cum evoluam impreuna, la cum jucam, nu doar la rezultat”, a mai spus Daum.

Romania ocupa locul patru in clasamentul grupei de calificare la Cupa Mondiala, cu 5 puncte dupa patru meciuri.

Un singur succes au obtinut tricolorii, 5-0 in deplasare cu Armenia, si alte doua rezultate de egalitate.

Infrangerea de acasa cu Polonia, scor 0-3, a venit ca o lovitura si cumva fusese anuntata de egalurile cu Muntenegru de pe teren propriu (1-1) si Kazahstan in deplasare (0-0).



Daum: “Meciul cu Danemarca e decisiv”