Echipa Nationala

Daum viseaza la calificare: “Un meci poate schimba totul”

Sursă foto: FRF

Romania nu joaca nimic, lucru vazut din avion, insa Christoph Daum se agata de diferenta de un punct pe care o avem in clasament fata de locul al doilea si vorbeste in continuare de “calificarea” la Cupa Mondiala.

“Am pregatit echipa pentru a castiga trei puncte. Am obtinut unul singur. Aveam nevoie de mai mult noroc in prima repriza. Toata lumea a fost foarte motivata sa castigam. N-am putut sa jucam si in repriza a doua la fel cum am facut-o in prima”, a spus Daum la TVR.

“Daca ne uitam la clasament in continuare totul este posibil. Trebuie sa mergem mai departe, sa-i facem pe jucatori sa joace mai bine. Nu este problema absentei golului, ci a mentalitatii, pentru ca trebuie sa jucam pana in minutul 90. Data viitoare poate vom furniza o surpriza. Cred, da, ca mai avem sanse. Un singur meci poate schimba totul”, a adaugat selectionerul Daum.

Acesta a mai spus ca prin revenirile lui Andone si Stancu echipa Romaniei sa regaseasca drumul spre poarta adversa. Tricolorii n-au mai inscris de patru meciuri pe teren propriu.

Comparatie cu Lucescu si Guardiola

Christoph Daum a revenit la conferinta de presa cu mai multe reactii dupa meciul cu Danemarca.

"Un antrenor nu castiga mereu. Nici Lucescu sau Guardiola nu castiga mereu. Principiul meu este sa ramai in picioare o data in plus fata de numarul caderilor. Nu pot spune ca la meciul urmator totul va fi extraordinar, chiar daca vom avea in teren jucatori precum Andone si Stancu", a spus Daum

"Dupa victoria din Armenia nu am debordat de optimism si nici acum nu sunt la polul opus. Voi pregati meciul urmator. Sansele noastre la locul doi sunt la 50%. Eu cred in continuare si voi lupta pana in ultima secunda pentru locul de playoff", a completat selectionerul german al nationalei Romaniei.

Romania - Danemarca s-a incheiat 0-0 si echipa noastra are doar 6 puncte in clasament la jumatatea preliminariilor. 

Polonia s-a desprins pe primul loc, cu 13 puncte, dupa victoria din Muntenegru, echipa care imparte locul doi cu Danemarca, 7 puncte fiecare. Noi suntem la egalitate cu Armenia, echipa pe care am invins-o cu 5-0 in deplasare, in singura noastra victorie.



Daum viseaza la calificare: “Un meci poate schimba totul”