Echipa Nationala

Contractul Victor Piturca - FRF: Secretul din spatele rezilierii cu o clauza mai mica

Exista voci care se intreaba, cel mai puternic prin Mircea Sandu, de ce FRF a micsorat clauza de reziliere a contractului cu Victor Piturca, ceea ce poate fi un lucru ilegal. Din ceea ce stim noi, explicatia este simpla si legala.

Piturca ar fi achitat, din ceea ce se vorbeste, suma de 400.000 de euro clauza de reziliere pentru plecarea la Al Ittihad, cand de fapt se stia ca valoarea acesteia ar fi fost dubla. Piturca avea de platit 400.000 de euro pe an. Cum mai avea doi ani aproape (pana in 2016), suma ar fi fost de aproximativ 800.000 de euro.

Orice modificare a sumei se putea face doar printr-o hotarare oficiala, votata intr-o sedinta a FRF. Or, sedinta nu a avut loc, iar Piti a platit la jumatate. Cum a fost posibil asa ceva, ca sa nu vina DNA-ul la usa FRF?

Din ceea ce stim noi, FRF si Piturca au gasit solutia cea mai corecta. Cele doua parti au modificat eroarea materiala din contract legata de anul terminarii angajamentului. Gresit sau intentionat scrisa 2016, in loc de 2015 cand este finalul preliminariilor EURO 2016 - data care coincidea si cu finalul mandatului lui Piti - eroarea a fost corectata.

Astfel, cu expirarea in 2015, Piti a avut de achitat 400.000 de euro, conform contractului. Nu pare nimic ilegal, daca este asa.

Detalii vor fi oferite luni de Razvan Burleanu, live pe siteul onlinesport;ro, care transmite si astazi conferinta lui Victor Piturca, de la ora 12:00.



Contractul Victor Piturca - FRF: Secretul din spatele rezilierii cu o clauza mai mica