Echipa Nationala

Cine e Islanda, adversara Romaniei in barajul pentru EURO 2020

Sursă foto: https://www.facebook.com/footballiceland/

Vedeti mai jos prezentarea nationalei Islandei, adversara Romaniei in semifinalele barajului pentru calificarea la EURO 2020.

De doua ori in istorie Romania si Islanda s-au intalnit, ambele in meciuri oficiale. S-a intamplat in preliminariile Cupei Mondiale din 1998, cand Romania a castigat ambele dispute, acasa si deplasare, cu 4-0 de fiecare data.

Era o vreme cand Romania se califica fara infrangere la turneul final Mondial si facea apoi parte din prima urna valorica la tragerea la sorti.

Intre timp lucrurile s-au schimbat radical in defavoarea noastra. Romania a ajuns in a patra urna valorica, iar Islanda o revelatie a ultimelor calificari.

Insularii au jucat la EURO 2016 si apoi in premiera la Cupa Mondiala din Rusia 2018 cand, in primul meci, au scos un 1-1 cu Argentina.

Romania si-a aflat adversara din barajul pentru EURO 2020. Vom intalni Islanda in deplasare! Posibila finala in Bulgaria sau Ungaria

Ascensiunea fără precedent în istoria fotbalului islandez are ca reper sferturile de finală la Euro 2016 și faza grupelor la Mondialul din 2018. Sunt singurele turnee finale la care Islanda s-a calificat. În preliminariile Euro 2020, a ratat calificarea din grupa cu Franța și Turcia. Asta deși a făcut 2-1 acasă și 0-0 la Istanbul cu turcii! Pasul greșit a fost un 2-4 cu Albania în deplasare. Cu francezii au pierdut 0-4 pe teren advers și 0-1 la Rejkjavik, scrie si FRF in prezentarea Islandei.

In preliminariile EURO 2020 doar Franta a reusit sa castige pe terenul Islandei, ceea ce spune mult despre forta acestei echipe pe teren propriu.

Belgia si Elvetia au invins Islanda la Rejkjavik in grupa de Liga Natiunilor, dar vorbim de doua natiuni din topul fotbalului european.

Erik Hamren, 62 ani, este selectionerul Islandei in functie din 2018. Intre 2009 si 2016 acesta a condus de pe banca nationala Suediei, echipa pe care a calificat-o la EURO 2012 si 2016, fara a depasi faza grupelor la turneul final.

Islanda - Romania se va disputa pe 26 martie, invingatoarea urmand a juca in deplasare cu cine castiga cealalta semifinala dintre Bulgaria si Ungaria. Finala pentru calificarea la EURO 2020 va avea loc pe 31 martie.Cine e Islanda, adversara Romaniei in barajul pentru EURO 2020