Echipa Nationala

Calificările EURO 2020: Islanda versus România

Barajul pentru EURO 2020, competiție transformată în EURO 2021, ascunde, în spatele cifrelor, al predicțiilor și al amânărilor, milioane de români care își doresc ca echipa națională să strălucească din nou pe prima scenă a fotbalului european.

România are șansa să creeze un precedent și să se califice pentru prima dată dintr-o etapă de play-off la un campionat internațional de fotbal. În istorie, echipa națională a mai participat la 3 etape de play-off, însă a cedat de fiecare dată victoria. Acum, este totul sau nimic într-un meci cu echipa care lăsa întreaga lume sportivă cu gura căscată la EURO 2016: Islanda. Vezi cotele NetBet.

Islanda și România, cifre și predicții

Deși sunt aparent complet diferite, echipele naționale de fotbal ale României și Islandei au ceva în comun. Ambele au trecut printr-o perioadă de succes, dar și un con de umbră. Numai că există o diferență: conul de umbră al României este în secolul XXI, pe când Islanda a lăsat lipsa de calibrare în urmă, în secolul XX.

Islanda este o țară mică, însă echipa națională de fotbal suplinește printr-o energie absolut spectaculoasă. La EURO 2016, au făcut ravagii pur și simplu, trecând în optimi de selecționata Albionului și determinându-l pe Roy Hodgson, antrenorul de atunci al Angliei, să demisioneze în rușine. În sferturi, însă, visul frumos s-a terminat, iar Franța i-a învins cu 5-2.

Strákarnir okkar, sau băieții noștri, cum își alintă islandezii fotbaliștii de la națională, au demonstrat că o echipă aparent mică poate aduce rezultate spectaculoase, atunci când este disciplină și dedicare.

Pe de cealaltă parte, România pare că a lăsat spectacolul pe Rose Bowl, stadionul care a găzduit meciul de infarct cu Argentina de la Mondialul din 1994. Asta pentru că secolul XXI nu a adus rezultate notabile la Națională. Dar sperăm la o schimbare fantastică. Vezi cotele NetBet.

Fericirea românilor ar putea începe la Reykjavik

Dacă trecem de Islanda, vom întâlni învingătoarea din meciul Ungaria versus Bulgaria. E drum lung până acolo, pe tricolori îi așteaptă un meci cu multe emoții, însă fericirea noastră, a tuturor românilor, ar avea șanse să înceapă la Reykjavik.

Uitându-ne înapoi în istorie, România și Islanda s-au mai întâlnit doar de două ori, în 1996 și 1997. Ambele meciuri au fost câștigate de români cu 4-0. Da, poate că vorbim de alte vremuri, demult trecute. Cu toate acestea, sperăm că la 24 de ani și o zi de la primul meci pe care românii l-au disputat cu islandezii și pe care l-au câștigat cu 4-0, magia să se întâmple din nou. Iar a 60-a ediție de Euro să o sărbătorim împreună cu mai marii fotbalului european pe teren, și nu din fața televizorului. Vezi cotele NetBet.



Calificările EURO 2020: Islanda versus România