Echipa Nationala

CALIFICARE! Nationala de tineret va juca din nou la Campionatul European

Sursă foto: Echipa Națională Facebook

Pentru a doua oara consecutiv nationala de tineret sub 21 de ani a Romaniei va juca la turneul final al Campionatul European rezervat acestei categorii de varsta.

Tricolorii au obtinut calificarea dupa 1-1 pe teren propriu cu Danemarca, lidera grupei si o echipa venita in Romania deja calificata.

Aveam nevoie de victorie in fata danezilor, dar am primit o mana de ajutor din partea Bosniei-Hertegovina care a invins Belgia, cu 3-2.

Romania a dominat autoritar prima repriza a meciului cu Danemarca, fara insa a reusi sa marcheze in poarta lui Christensen.

Prima ocazie mare i-a apartinut lui Costache in minutul 11. Lasat singur cu portarul danez, atacantul de la CFR Cluj a incercat un dribling in plus si a fost blocat cu piciorul.

In minutul 24 Matan a primit in fata portii si a reusit, cu ghilimele de rigoare, sa rateze incredibil din cativa metri.

Astfel, la 0-0 dupa primele 45 de minute tricolorii erau calificati la Campionatul European din 2021.

Soc dupa pauza

Danemarca a primit un penalty cadou din partea arbitrului gruzin la un fault al lui Pascanu un metru in afara careului.

Larsen a transformat cu un sut pe centrul portii. Un 0-1 care lasa Romania in afara turneului final.

Echilibrul numeric al partidei a fost rupt in minutul 58, cand centralul gruzin s-a simtit dator pentru revansa eliminandu-l usor pe Hausner.

Romania a restabilit egalitatea prin Costache in minutul 72 din centrarea lui Morutan.

O faza prelungita de atac, cu Olaru trimitand in bara, de unde mingea a fost jucata in continuare de Morutan cu pasa decisiva.

Dupa egalare am asistat la un meci amical, danezii neavand niciun interes sa mai iasa din propria jumatate.

Tricolorii au plimbat mingea de la unul la altul ca la antrenament si astfel am bifat calificarea la al turneu final consecutiv.

Caseta tehnica

ROMÂNIA U21: 1. Vlad – 2. Boboc, 4. Pașcanu, 15. Ciobotariu, 19. Haruț – 9. Moruțan, 14. Marin, 22. Olaru – 10. Hagi-cpt., 21. Costache (7. Carnat, 76), 20. Mățan. Selecționer: Adrian Mutu.

Rezerve: 12. Aioani – 3. Opruț, 5. Itu, 6. Simion, 8. Casap, 11. Cîmpanu, 16. Petrila, 18. Vlădoiu.

DANEMARCA U21: 1. Christensen – 2. Sery, 5. Nelsson-cpt. (19. Hausner, 53), 4. Bech, 3. Klitten – 9. Laursen, 20. Kofod Andersen, 8. Nartey – 7. Isaksen (6. Daramy, 46), 10. Jensen (12. Madsen, 62), 15. Lindstrom (11. Holse, 46). Selecționer: Albert Capellas.

Rezerve: 16. Hermansen – 13. Dyhr, 14. Frederiksen, 17. Nielsen, 18. Torp.

Eliminat: Hausner (58).



CALIFICARE! Nationala de tineret va juca din nou la Campionatul European