Echipa Nationala

Burleanu si Daum prezenti la instalarea lui Isaila la nationala de tineret. Noul obiectiv al reprezentativei U21

Razvan Burleanu si Christoph Daum au fost prezenti, marti, la conferinta de presa in care a fost instalat Daniel Isaila la carma nationalei de tineret sub 21 de ani a Romaniei, dupa cum a transmis reporterul Onlinesport prezent in sala de conferinte "Ioan Chirila" de la Casa Fotbalului.

Va renaste nationala de tineret cu Daniel Isaila pe banca? Expiră 13.12.2017, 12:25
Da, e cel mai potrivit in acest moment. 1 vot
Nu, se putea gasi o alta solutie. 0 voturi
Fotbalul romanesc n-are viitor indiferent de numele selectionerului. 5 voturi

"Ne aflam in fata unui moment in care nu prezentam un nou membru al FRF, ci in fata unui moment in care doar nominalizam un nou selectioner pentru nationala de tineret a Romaniei. Numirea lui Daniel Isaila a venit in urma unui proces de analiza si consultare cu fostul selectioner Cristian Dulca. Dorim sa cream o punte intre prima reprezentativa si nationala de tineret, un nou proces de integrare strategica. Activitatea celor doua loturi nationale sa fie o activitate congruenta si foarte bine abordata", a declarat Razvan Burleanu, presedintele FRF.

Buleanu a mai spus ca Isaila a semnat un contract pe doi ani si ca are drept obiectiv fixat calificarea la Campionatul European gazduit de Italia in 2019.

Selectie, pregatire si competitie

"Daca intervii la toate aceste paliere vei creste sansa ca echipele nationale sa produca rezultate asa cum ne dorim cu totii. Acesta este procesul la care trebuie sa reflectam. La o echipa de club poti lua jucatori mai buni in perioadele de transferuri, insa la echipa nationala nu ai aceasta posibilitate. De aceea incurajez cluburile sa investeasca mai mult la nivelul de copii si juniori. In afara acestor investitii fotbalul piere", a adaugat Burleanu.

Cota obligatorie de jucatori tineri din Romania

"Dintr-un total de 264 de jucatori romani 94 dintre acestia intra in aceasta categorie. Fara aceasta regula n-am fi putut avea un asemenea numar de jucatori tineri. Practic s-a largit baza de selectie. Astfel avem nevoie de un efort comun al celor doua reprezentative"

Reformarea primei reprezentative

"Intinerirea lotului largit si al primului unsprezece. Ne aflam in fata unui proces de performanta pe termen mediu si lung, si atunci avem nevoie de o abordare permanenta si eficienta intre cele doua staff-uri tehnice", a spus Burleanu cu privire la colaborarea dintre staff-urile celor doua reprezentative, cea de seniori si cea sub 21 de ani.

Christoph Daum

"Ne-am hotarat asupra unui nou concept la echipa de tineret, cu un nou antrenor si staff, iar obiectivul nostru este de a ridica nivelul de performanta in interiorul si in jurul aceste reprezentative U21", a declarat selectionerul Christoph Daum.



Burleanu si Daum prezenti la instalarea lui Isaila la nationala de tineret. Noul obiectiv al reprezentativei U21