Echipa Nationala

Avancronica Romania - Spania. Testul cel mare pentru tricolori inaintea EURO 2016

Romania intalneste Spania, duminica seara de la 21:45 pe Cluj Arena, in ceea ce se doreste a fi meciul care ne va arata cu adevarat unde ne este locul in perspectiva turneului final al Campionatului European din Franta. Meciul va fi live text pe onlinesport.ro

Echipa noastra nationala vine dupa un 1-0 obtinut la Giurgiu prin golul de generic reusit de Nicusor Stanciu, jucator despre care s-a scris mult in ultimele zile si care ar putea sa se regaseasca printre titulari contra Spaniei.

De altfel, selectionerul Anghel Iordanescu a anuntat mai multe modificari in primul 11, dar si ca asteapta de la tricolori "tupeu si indrazneala".

Spania nu poate conta pe Sergio Ramos, jucator care a resimtit dureri in zona lombara la amicalul cu Italia (1-1) si este scos din calcule pentru meciul de pe Cluj Arena. De altfel, selectionerul iberic Vicente Del Bosque a declarat ca toti jucatorii din lot pot intra pe teren duminica seara si ca orice formula de start este posibila.

Portarul David De Gea promite un meci spectaculos si de aceea ne asteptam sa vedem goluri. In acest sens la Fortuna exista pentru acest meci o cota tentanta de 2.10 pentru cei care mizeaza ca ambele echipe vor marca duminica seara.

Este o sansa mare pentru Romania de a-si masura fortele cu o echipa care de la ultima confruntare cu noi in 2006 a castigat tot ce se putea in fotbalul european si mondial, cu exceptia Cupei Mondiale din 2014. Vorbim de doua titluri europene (2008 si 2012) si de un titlu mondial (2010).

Pentru nationala Romaniei este cel mai important meci amical de la vizita Argentinei lui Lionel Messi la Bucuresti pe 5 martie 2014. Atunci am obtinut un 0-0 onorabil in fata unei echipe care dupa patru luni avea sa dispute finala Cupei Mondiale din Brazilia. Am mai intalnit Uruguay in 2012 tot la Bucuresti (1-1), iar nu mai tarziu de noiembrie 2015 am remizat in deplasare la Bologna cu Italia (2-2).

Fortuna: Romania-Spania (vedeti aici toate cotele)

1

X

2

5,2

3,5

1,6

Romania nu a pierdut niciun meci in actualul mandat al lui Anghel Iordanescu, sub comanda acestuia inregistrand pana acum cinci victorii si tot atatea remize. Doar trei goluri am primit in ultimele zece meciuri cu Generalul pe banca.

De cinsprezece ori s-au intalnit cele doua echipe de-a lungul timpului si pana acum cifrele sunt impartite: cinci victorii pentru Romania, cinci remize si de cinci ori s-au impus ibericii.

Ultima oara am jucat contra lor la Cadiz pe 15 noiembrie 2006 intr-un amical castigat de ai nostru, cu 1-0, gol Ciprian Marica in minutul 59. Victor Piturca se afla atunci pe banca primei reprezentative a Romaniei. Actualul selectioner nu este nici el strain de confruntarile cu Spania, Anghel Iordanescu infruntand de doua ori nationala iberica. Prima data la EURO 96 in ultimul meci din grupa, cand Spania ne-a invins cu 2-1, iar a doua oara intr-un amical disputat un an mai tarziu, in 1997, si incheiat la egalitate, scor 1-1. Interesant este ca 12 din cele 15 confruntari cu Spania au fost in meciuri oficiale.

[news-118444]



Avancronica Romania - Spania. Testul cel mare pentru tricolori inaintea EURO 2016