Echipa Nationala

Motivul alegerii lui Adrian Mutu la nationala de tineret

A mai ramas un singur pas pana la oficializarea numirii lui Adrian Mutu la carma nationalei sub 21 ani a Romaniei.

Dupa votul din Comisia Tehnica si discutarea acestei variante in cadrul Comitetului Executiv al FRF, presedintele Razvan Burleanu a primit mandat sa discute cu Adrian Mutu conditiile preluarii nationalei de tineret.

O simpla formalitate pana la urma, Mutu venind deja in Romania de zile bune pentru a pregati instalarea la carma tricolorilor mici.

Prezentarea lui Adrian Mutu va avea loc in cursul zilei de miercuri intr-o conferinta de presa anuntata de Burleanu.

”Antrenorul care trebuie sa califice Romania la urmatorul Campionat European de tineret este Adrian Mutu.

”Am discutat azi dimineata cu el pentru a-i prezenta obiectivele, ce staff are si conditiile in care va colabora cu noi. Mai trebuie sa stabilim termenii contractului”, a declarat Burleanu dupa sedinta Comitetului Executiv de marti.

Motivul alegerii lui Mutu

”Au fost discutii cu mai multi posibili candidati, dar cel care a intrunit conditiile si care si-a dorit mai mult a fost Adrian Mutu. Ambitia si personalitatea lui si-au spus cuvantul. Presiunea va fi mai mare dupa ultimele performante”, a mai spus Burleanu.

Profil

Adrian Mutu are 77 de selecții în tricoul echipei naționale și este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reușite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeș, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Tg. Mureș.

Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari și echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relația echipei naționale cu cluburile din țară și din străinătate.Motivul alegerii lui Adrian Mutu la nationala de tineret