Conference League

Vânzare bună și nu prea: peste 22.000 de bilete vândute la FCSB - Nordsjelland. Câți bani pierde FCSB dacă nu vinde totul

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

FCSB a vândut peste 22.000 de bilete pe Ghencea la meciul de joi (ora 21:30, live pe onlinesport.ro) cu Nordsjelland, din prima manșă a Turului 3 preliminar din Conference League.

Volumul de bilete este mare și nu prea, având în vedere capacitatea de aproximativ 31.000 de locuri de pe Ghencea. Cele 22.000 de bilete înseamă două treimi de stadion ocupate.

Se vor mai vinde și joi bilete, dar chiar și așa, este puțin probabil ca stadionul Ghencea să fie plin. Și cum ar fi fost ca partida să fie pe Arena Națională? 

Este drept, e și vacanță, iar Nordsjelland nu este vreo Manchester City, dar  chiar și așa supotererii ar fi putut și trebuit să fie acolo pentru echipă la un meci cu casa închisă.

FCSB estima că va încasa din bilete, dacă se va juca cu casa închisă, aproximativ 350.000 de euro. Astfel, cu doar o treime din stadion plin, încasările pot scădea cu aproximativ 110.000 de euro.

FCSB a mai pierdut 40.000 de euro la vânzarea drepturilor de televizare a meciului. Postul ProTV, care va transmite în direct, a achitat doar 60.000 de euro pentru acest meci, față de cei 100.000 de euro cerute de roș-albaștri.

Mihai Stoica, oficialul FCSB a afirmat că vânarea bună, dar și din punctul lui de vedere departe de așteptări, se datorează punerii târzii la vânzare a tichetelor. Acestea au fost disponibile de marți, ora 18:00, așadar cu 48 de ore înainte de meci, din cauza incertitudinii locului de disputare și semnării târzii a contractului de închiriere cu CSA Steaua.

 „Dacă nu va fi sold out, va fi aproape de sold out. S-au dat peste 22.000 de bilete. E o mare realizare, pentru că ieri nu se semnase contractul, mai ales că noi avem o mare plajă de suporteri în provincie. Acum, i-am pierdut, pentru că nu știau, iar ei când vin își programează, își iau libere. E reconfortant să vezi că se dau 2 bilete pe secundă, dar ca să-i ținem alături de noi, trebuie să avem o prestație bună mâine”, a spus MM. 

Mihai Stoica a urmărit în timp real vânzarea de bilete, iar marți, când s-au afișat online scria că „se dau câte două pe secundă”.



Vânzare bună și nu prea: peste 22.000 de bilete vândute la FCSB - Nordsjelland. Câți bani pierde FCSB dacă nu vinde totul