Conference League

Roma si Feyenoord in prima finala de UEFA Conference League. Istvan Kovacs arbitreaza la Tirana

Sursă foto: https://twitter.com/europacnfleague/

Stadionul Kombetare din Tirana gazduieste, miercuri seara, de la 22:00, finala Conference League care le aduce fata in fata pe AS Roma si Feyenoord Rotterdam.

Cotele oferite de CASA Pariurilor
Roma - 2.37 | Egal - 3.40 | Feyenoord - 3.20

AS Roma a ajuns in ultimul act dupa ce a suferit in faza grupelor cea mai mare umilinta din istoria participarilor in cupele europene, fiind invinsa de Bodo/Glimt din Norvegia, cu 6-1.

Chiar si asa, echipa pregatita de Jose Mourinho s-a adunat si a castigat in cele din urma Grupa C.

Roma a trecut apoi de Vitesse Arnhem cu 2-1 la general in optimi, pentru ca in sferturi sa treaca de aceeasi Bodo/Glimt (1-2 in deplasare si 4-0 pe teren propriu).

In semifinale, Roma a eliminat pe Leicester City, cu 2-1 la general, ajungand in a treia finala europeana, dupa Cupa Campionilor Europeni in 1984 pierduta contra lui Liverpool si Cupa UEFA in 1991 cedata in fata lui Internazionale Milano.

Feyenoord a castigat Grupa F din Conference League si a avut un parcurs fara infrangere pana in finala de la Tirana.

Echipa din Rotterdam a eliminat Partizan Belgrad in optimi (8-3 la general), pentru ca in sferturi sa treaca de Slavia Praga (6-4 la general).

Semifinala a adus-o in fata lui Feyenoord pe Olympique Marseille, cele doua manse fiind marcate de violente intre suporterii celor doua echipe. Feyenoord a facut diferenta in mansa tur de pe teren propriu (3-2 acasa si 0-0 in deplasare).

Pentru Feyenoord este a patra prezenta intr-o finala europeana. Precedentele trei au fost castigate: Cupa Campionilor in 1970 si Cupa UEFA de doua ori, 1974 si 2002.

Roma a castigat duelul cu Torino (3-0) in ultima etapa din Serie A, in timp ce Feyenoord a fost invinsa de Twente (1-2) in Eredivisie.

Roma a castigat doar doua din ultimele opt meciuri in toate competitiile, in timp ce Feyenoord s-a impus in cinci din ultimele opt partide.

De la Cupa Italiei castigata in 2008 cei de la AS Roma n-au mai ridicat niciun trofeu.

Jose Mourinho are procentaj de suta la suta in finalele disputate in cupele europene, patru din patru. Doua cu FC Porto (Cupa UEFA, Champions League), Internazionale Milano (Champions League) si Manchester United (Europa League).

Feyenoord il propune pe Cyriel Dessers, golgeterul Conference League in acest sezon inaugural, cu 10 goluri.

Echipele probabile

AS ROMA: Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Cristante, Oliveira, Zalewski; Pellegrini; Zaniolo, Abraham.

FEYENOORD: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Aursnes, Til; Nelson, Dessers, Sinisterra.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Romania, cu Istvan Kovacs la centru.



Roma si Feyenoord in prima finala de UEFA Conference League. Istvan Kovacs arbitreaza la Tirana