Conference League

AS Roma castiga prima editie de Conference League. Mourinho isi completeaza vitrina de trofee

Sursă foto: https://twitter.com/europacnfleague

Echipa italiana AS Roma a invins Feyenoord Rotterdam, cu 1-0, in prima finala din istorie a UEFA Conference League, a treia competitie europeana din punct de vedere valoric.

Golul marcat de Zaniolo, in minutul 32, a facut diferenta in partida disputata la Tirana, Albania, si care a fost arbitrata de o brigada din Romania, cu Istvan Kovacs la centru.

De o eroare in apararea lui Feyenoord a fost nevoie pentru ca AS Roma sa deblocheze tabela si pana la final totul a tinut de o aparare ridicata la rang de arta.

E drept, cei de la AS Roma au fost si ocrotiti de sansa in debutul partii secunde. O repriza a doua inceput furibund de Feyenoord.

Bara a salvat echipa lui Jose Mourinho in doua randuri. Mai intai la mingea lui Mancini, care a fost aproape sa-si trimita in propria poarta dupa o centrare din flancul drept (min.46).

Apoi, portarul Rui Patricio a respins in transversala sutul lui Malacia din afara careului (min.48).

Au fost minute foarte bune de care Feyenoord nu a reusit sa profite pentru a egala scorul inregistrat pe tabela.

Pe masura trecerii timpului Roma a echilibrat disputa si Pellegrini a fost aproape de a inchide partida (min.85). Scapat singur in careu, capitanul capitolinilor l-a luat la tinta pe portarul Bijlow.

Ultimul fluier al lui Istvan Kovacs i-a gasit in culmea fericirii pe cei de la AS Roma, echipa care pune mana pe primul trofeu european, dupa finala de Cupa Campionilor pierduta cu Liverpool in 1984 si finala de Cupa UEFA din 1991, cand Internazionale Milano a cucerit trofeul.

AS Roma si-a asigurat sezonul urmator un loc in grupele Europa League.

Pentru Jose Mourinho (59 ani) este al cincilea trofeu european. Acesta a mai castigat Champions League cu Porto si Internazionale Milano, Cupa UEFA cu Porto si Europa League cu Manchester United.

Managerul portughez a pierdut cele trei Supercupe ale Europei la care a participat ca antrenor.

Revenita dupa 20 de ani intr-o finala europeana, Feyenoord pierde pentru prima un ultim act.

Feyenoord a ajuns in finala Conference League fara sa fi pierdut vreun meci.

Pe foaia oficiala de joc a echipei olandeze s-a aflat si portarul Valentin Cojocaru.



AS Roma castiga prima editie de Conference League. Mourinho isi completeaza vitrina de trofee