Champions League

UEFA l-a scos basma curata pe Hategan

In urma anchetei interne pe care a deschis-o dupa incidentele cu tenta rasista petrecute la meciul dintre CSKA Moscova si Manchester City, UEFA a decis ca arbitrul central Ovidiu Hategan a procedat corect si ca intreaga responsabilitate apartine observatorului partidei.

"Ancheta a fost realizata independent de cazul analizat si de decizia comunicata de Comisia de Control si Disciplina a UEFA. S-a bazat pe rapoartele oficialilor prezenti la meci, pe inregistrari video si audio, precum si pe declaratiile mai multor persoane implicate in desfasurarea meciului. Concluziile au stabilit clar de ce nu a fost initial protocolul in trei pasi. In minutul 54 al al partidei din grupa D, arbitrul roman Ovidiu Hategan a intrerupt jocul pentru a acorda o lovitura libera si a arata cartonasul galben unui jucator de la CSKA. In timp ce jocul era oprit, arbitrul a fost abordat de capitanul formatiei Manchester City, Yaya Toure, care s-a plans de scandari rasiste ale fanilor gazdelor impotriva sa. Arbitrul si asistentul suplimentar de pe acea parte a terenului au fost martori ai comportamentului necorespunzator al unui grup mic de fani. Arbitrul i-a cerut imediat arbitrului de rezerva sa solicite ca la statie sa se faca un anunt pentru public. Directorul de arena (ofiterul UEFA insarcinat cu operatiunile legate de fotbal), care nu a auzit scandarile, nu a activat procedura. Pentru ca scandarile incetasera, arbitrul a decis ca meciul sa fie reluat cu lovitura libera", se arata intr-un comunicat al UEFA preluat de Mediafax.

De asemenea, UEFA mai mentioneaza ca Hategan "a declansat corect primul pas al procedurii".

"Concluzia anchetei este ca arbitrul a declansat corect primul pas al procedurii, cerand sa se faca un anunt. Directorul de arena a actionat necorespunzator, desi cu buna credinta, provocand ratarea activarii primului pas al procedurii standard. Directorul de arena de la stadionul Khimki a fost eliberat din functie", se mai arata pe site-ul UEFA.



UEFA l-a scos basma curata pe Hategan