Champions League

Nou record de goluri marcate in grupele Ligii Campionilor

Echipa germana Borussia Dortmund a stabilit, miercuri seara, un nou record de goluri marcate in grupele Ligii Campionilor dupa 2-2 in deplasare cu Real Madrid.

Practic reusita lui Marco Reus din minutul 87 a facut ca Borussia Dortmund sa ajunga la 21 de goluri marcate in acest sezon al grupelor, depasind recordul echipei Manchester United, care marca 20 de goluri in sezonul 1998/1999 al fazei grupelor.
 
De asemenea 20 de goluri in grupe a mai reusit si FC Barcelona in doua sezoane, 2011/2012, respectiv in acest sezon.

Real Madrid egaleaza recordul istoric de meciuri fara infrangere

In alta ordine de idei, Real Madrid a egalat recordul de 34 de meciuri fara infrangeri care dateaza din sezonul 1988/1989 cand pe banca “albilor” se afla olandezul Leo Beenhaker.
 
Formatia pregatita in prezent de Zinedine Zidane are 25 de victorii si 9 remize in ultimele 34 de meciuri.

Leicester, record negativ

Invinsa cu 5-0 in deplasare de FC Porto, echipa Leicester City a devenit echipa engleza care sufera cea mai categorica infrangere in istoria Ligii Campionilor.
 
La cei 39 de ani ai sai, Morgan De Sanctis (Leicester) este cel mai batran jucator din istoria competitiei care inscrie un autogol dupa Laurent Blanc (36 ani).
 
Daniele Rugani este al 100-lea jucator italian care marcheaza in Liga Campionilor, astfel ca Italia se alatura Braziliei, Frantei, Spaniei si Germaniei in topul natiunilor cu cel putin 100 de jucatori diferiti care au inscris in Liga Campionilor.



Nou record de goluri marcate in grupele Ligii Campionilor