Champions League

Juventus s-a revansat in fata Borussiei Dortmund pentru finala din 1997

Fara Andrea Pirlo, accidentat in finalul primei reprize, Juventus a reusit sa se impuna la limita, scor 2-1, in fata Borussiei Dortmund si sa-si iar revansa fata de infrangerea suferita in finala Champions League 1997. O revansa intr-o mansa, pentru ca adevarata recompensa pentru piemontezi ar veni eventual dupa obtinerea calificarii.

Gazdele au controlat debutul intalnirii si nu au asteptat prea mult deschiderea scorului, care s-a produs intr-un minut cu ghinion pentru echipa lui Jurgen Klopp.

Asadar, Juventus a deschis scorul in minutul 13 prin Tevez dupa un contraatac purtat de Morata pe partea stanga.

Golul lui Juve a venit practic la prima  actiune periculoasa a gazdelor. Morata a sutat pe poarta, Weidenfeller a respins in fata si Tevez, pe urmarire, a impins balonul in plasa.

Borussia a egalat rapid dupa numai cinci minute la o faza care nu anunta nimic. Chiellini a alunecat in fata propriului careu si practic i-a oferit mingea pe tava lui Reus. Scapat singur cu Buffon, mijlocasul ofensiv german a marcat cu un sut din 16 metri.

La opt minute de la golul egalizator al nemtilor, echipa gazda a trecut pe langa 2-1. Pirlo a centrat de pe stanga si Bonucci s-a inaltat la bara a doua si a reluat cu capul pe langa poarta.

Echipa lui Jurgen Klopp a replicat prin Sahin, al carui sut de la mare distanta a fost retinut nu fara emotii de experimentatul Buffon.

Juventus a primit o grea lovitura in minutul 36, cand dirijorul Pirlo s-a accidentat si a trebuit sa fie schimbat cu Pereyra.

Chiar si asa, Juventus a gasit drumul spre golul doi cu patru minute inaintea pauzei. Pogba a patruns pe stanga si l-a servit ideal pe Morata in sase metri. O simpla formalitate pentru spaniol, care a pus latul pentru un 2-1 la pauza.

Juventus s-a inchis bine in partea secunda si a gestionat avantajul minim de pe tabela pana la final, reusind in cateva randuri sa ameninte poarta adversa.

Tevez a fost principalul pericol al bianconerilor in minutele 70 si 76, cand mai intai a sutat pe langa poarta din cadere, pentru ca la a doua incercare sa fie mai aproape de gol. Weidenfeller a respins in lateral.

Borussia Dortmund nu a reusit sa se apropie prea mult de poarta lui Buffon si doar lovitura de cap a lui Hummels i-a mai dezmortit pe suporterii veniti din Germania.

Cu patru minute inaintea finalului Juventus a ratat o mare ocazie prin Pereyra, al carui sut din interiorul careului a trecut foarte aproape de poarta Borussiei.

S-a terminat 2-1, un rezultat care o plaseaza pe Juventus in postura de favorita la retur si o obliga pe Borussia sa atace din primul minut.



Juventus s-a revansat in fata Borussiei Dortmund pentru finala din 1997