Champions League

Ce au scris turcii despre victoria lui Fenerbache cu Vaslui

Cotidianul Fotomac noteaza, joi, ca Fenerbahce a reusit sa treaca de FC Vaslui în mansa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor datorita jocului din a doua repriza, în ciuda unui arbitraj "groaznic" si a faptului ca vasluienii "aproape ca au condus meciul împreuna cu arbitrul".

"Fenerbahce a trecut de FC Vaslui, datorita fotbalului jucat în a doua repriza, în ciuda unui arbitraj groaznic. Tot ce i-a lipsit echipei în prima mansa, ieri seara a prisosit. Jucatorii Vasluiului aproape ca au condus meciul împreuna cu arbitrul. Iar ramânerea capitanului echipei FC Vaslui pe teren a fost ceva cel putin la fel de grav ca penaltiul", a mentionat Fotomac.

În schimb, cotidianul Milliyet se întreaba câti jucatori de la FC Vaslui ar trebui sa ia Fenerbahce, având în vedere ca în general gruparea turca achizitioneaza fotbalistii care îi dau gol. "Daca Volkan nu ar fi aparat penaltiul executat de N'Doye, pentru Fenerbahce ar fi putut fi o zi foarte grea. Din fericire concentrarea lui Volkan a fost mult mai mare decât cea a întregii echipe. Vedeta meciului, Volkan, a scos iepurele din palarie, iar echipa s-a calificat, însa trebuie sa recunoastem ca aspectul general nu a fost prea bun. Ce va fi acum? În general, în astfel de situatii Fenerbahce ia jucatorul care i-a dat gol. Acum aproape ca trebuie sa ia întreaga echipa FC Vaslui (!), pentru ca în primul meci a înscris Antal, iar în al doilea Niculae, în plus Sânmartean si Milanov au jucat foarte bine!", scrie Milliyet.

Sabah noteaza ca meciul de miercuri seara a fost unul al premierelor: aceasta a fost prima victorie din sase meciuri în cupele europene la conducerea tehnica a echipei Fenerbahce pentru Aykut Kocaman; Kyut a înscris primele sale goluri pentru Fenerbahce; portarul Volkan Demirel a aparat pentru prima data un penalti acordat la un meci din cupele europene (în sezonul 2007/2008 el a mai aparat de trei ori, însa la loviturile de departajare); Fenerbahce a obtinut prima victorie în meciurile ce preced începerea campionatului turc (a jucat trei amicale si doua partide oficiale, ambele cu FC Vaslui).

Formatia FC Vaslui a fost învinsa, miercuri seara, la Piatra Neamt, cu scorul de 4-1 (1-1), de echipa turca Fenebahce, în mansa secunda a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, si a ratat calificarea în play-off-ul competitiei. Golurile învingatorior au fost marcate de Caner Erkin '12, Kuyt '71, '76 si Sow '90+2. Pentru FC Vaslui a înscris Marius Niculae, în minutul 15. În tur, saptamâna trecuta, cele doua echipe au terminat la egalitate, scor 1-1.

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Rusia, formata din Sergei Karasev (central), Tikhon Kalugin, Dmitri Mosyakin (asistenti) si Vitali Meshkov (rezerva).

 



Ce au scris turcii despre victoria lui Fenerbache cu Vaslui