Bundesliga

Programul primei etape din Bundesliga dupa intreruperea de covid

Sursă foto: https://twitter.com/SportpesaNews/

Liga Profesionista din Germania (DFL) a anuntat programul primei etape dupa intreruperea fortata din ultimele doua luni.

Meciurile din Germania vor fi reluate in weekend-ul 15-17 mai si se vor disputa urmatoarele partide:

Fortuna Dusseldorf - Paderborn
Borussia Dortmund - Schalke 04
Union Berlin - Bayern Munchen
Hoffenheim - Hertha Berlin
FC Koln - Mainz
Lepizig - Freiburg
Eintracht Frankfurt - Borussia Monchengladbach
Augsburg - VFL Wolfsburg
Werder Bremen - Bayer 04 Leverkusen

Christian Seifert, presedintele DFL, a laudat decizia de reluarea a competitiei, spunand ca este singura optiune pentru salvarea cluburilor.

“Decizia este o veste bună pentru Bundesliga şi Bundesliga 2. Vine însă cu o mare responsabilitate pentru cluburi şi pentru angajaţii lor, pentru că trebuie să implementeze cerineţele medicale şi de organizare, într-o manieră disciplinată. 

“Meciurile fără spectatori pe stadion nu sunt o soluţie ideală pentru nimeni. Cu toate acestea, în timpul acestei crize care ameninţă existenţa unor cluburi, este singura opţiune de a păstra ligile în forma lor actuală”, a spus Seifert.

Cancelarul Angela Merkel a anuntat ca se ofera unda verde de start in Bundesliga dupa 15 mai, dar Liga Profesionista de Fotbal din Germania va decide exact data. Astfel, Bundesliga este primul campionat important care se reia dupa pauza mondiala impusa. Frata a anulat sezonul, ramane de vazut ce vor face Italia, Spania si Anglia. 

In Germania s-ar fi dorit o incepere chiar pe data de 15, insa clubul Werder Bremen a afirmat ca nu poate fi gata la acest termen atat de scurt. Cei de la Bremen afirma ca nu exista o egalitate de sanse in cazul unui start chiar pe data de 15 mai.

"Decizia de relaure a Bundesliga a fost luata in unanimitate", a declarat Primarul din Hamburg, Peter Tschentscher.



Programul primei etape din Bundesliga dupa intreruperea de covid