Bundesliga

Leverkusen se desprinde în fruntea clasamentului din Bundesliga după 3-0 cu Bayern. Bavarezii n-au mai trăit așa ceva de opt ani

Sursă foto: https://twitter.com/bayer04_en

Bayer Leverkusen, liderul la zi din Bundesliga, a câștigat de o manieră categorică derby-ul de clasament cu Bayern Munchen, campioana sezonului trecut.

Josip Stanisic (18), Alejandro Grimaldo (50) și Jeremie Frimpong (90+5) au marcat golurile lui Leverkusen într-un meci fără eroare din partea ”farmaciștilor”.

Pentru Stanisic este primul gol marcat în 20 de apariții pentru Leverkusen. Jucătorul în vârstă de 23 de ani mai avea un singur gol marcat în Bundesliga. Acesta punctase pentru Bayern într-un meci cu Wolfsburg din mai 2022.

Grimaldo ajunge la opt goluri marcate în actualul sezon, toate cu piciorul stâng.

Pentru prima dată în ultimii opt ani Bayern a încheiat un meci din campionat cu un singur șut pe poartă.

Leverkusen își consolidează primul loc în clasamentul din Bundesliga, cu un avans de cinci puncte față de Bayern, echipă care se îndepărtează tot mai mult de titlu.

Caseta tehnică

Leverkusen: Hrádecký (c) - Tapsoba, Tah, Hincapié - Stanišić, Xhaka, Andrich, Grimaldo (Puerta 90') - Tella (Frimpong 65'), Wirtz (Hložek 90') - Adli (Hofmann 82').

Bayern: Neuer (c) - Boey (Guerreiro 81'), Upamecano (Kimmich 60'), Kim, Mazraoui - Dier, Pavlović (Müller 60') - Sané, Goretzka (Tel 71'), Musiala (Choupo-Moting 81') - Kane



Leverkusen se desprinde în fruntea clasamentului din Bundesliga după 3-0 cu Bayern. Bavarezii n-au mai trăit așa ceva de opt ani