Bundesliga

Hamburg-Bayern, derby-ul rundei a 10-a din Bundesliga

Liderul Bayern Munchen se deplaseaza, sâmba dupa-amiaza, în nordul Germaniei pentru derby-ul cu Hamburg.

Bavarezii vin dupa prima înfrângere a sezonului, scor 1-2, etapa trecuta pe teren propriu cu Bayer Leverkusen, dar si-au spalat deja imaginea în fata propriilor suporteri în Cupa Germaniei contra celor de la Kaiserslautern (4-0).

Cu patru puncte avans fata de Schalke în fruntea clasamentului din Bundesliga, Bayern îsi poate mari acest avantaj în eventualitatea unui succes.

De cealalta parte, Hamburg este pe sapte cu 13 puncte, iar o victorie cu Bayern ar întari perspectivele ocuparii unui loc în cupele europene pentru sezonul urmator.

Pentru Schalke meciul din deplasare cu Hoffenheim pare o simpla formalitate la prima vedere, mai ales ca gruparea din Gelsenkirchen a câstigat în ultimele trei deplasari cu Nurnberg, Borussia Dortmund si Wolfsburg.

Hoffenheim a obtinut doar doua puncte în ultimele patru meciuri, dar si mai îngrijorator pentru gazde este ca au cea mai slaba aparare din Bundesliga, cu 20 de goluri primite în 9 meciuri.

A treia clasata Eintracht Frankfurt deschide runda cu numarul 10, vineri seara, pe teren propriu cu nou promovata Greuth Furth, echipa care detine pentru moment lanterna rosie în Bundesliga cu doar o victorie si trei remize.

Un alt meci interesant este cel programat între campioana Borussia Dortmund si VfB Stuttgart, cele doua echipe fiind despartite de doar trei puncte.

Programul complet al etapei din Bundesliga:

Vineri

Eintracht Frankfurt v Greuther Fuerth (21:30)

Sâmbata

Nuremberg v VfL Wolfsburg (16:30)

Borussia Dortmund v VfB Stuttgart (16:30)

Borussia Moenchengladbach v Freiburg (16:30)

Hanover 96 v FC Augsburg (16:30)

Hoffenheim v Schalke 04 (16:30)

Hamburg SV v Bayern Munich (19:30)

Duminica

Bayer Leverkusen v Fortuna Duesseldorf (16:30)

Werder Bremen v Mainz (18:30)



Hamburg-Bayern, derby-ul rundei a 10-a din Bundesliga