Bundesliga

Bundesliga va introduce mingea cu cip incorporat din sezonul 2013/2014

Germanii sunt germani si când vine vorba de implementarea noilor dispozitii impuse de FIFA cu privire la tehnologia de monitorizare a liniei portii. Bundesliga va avea din 2013/2014 sistemul GoalRef prin care arbitrii vor fi anuntati când mingea depaseste linia portii.

Astfel, Bundesliga este primul campionat important care a decis introducerea Goal Line Technology, pe scurt a sistemului video care va semnala când mingea va intra în poarta.

Potrivit publicatiei germane Bild am Sonntag, Liga Germana de fotbal a decis introducerea sistemului de monitorizare video începând cu startul sezonului 2013/2014 pentru stadioanele celor 36 de cluburi care compun primele doua divizii, 1 si 2.Bundesliga.

FIFA a votat în unanimitate introducerea sistemului de monitorizare video în fotbal.

Potrivit sursei citate mai sus în Germania se va folosi o minge cu un cip încorporat, al carui rol este sa transmita unui dispozitiv aflat la mâna arbitrului central semnalul când balonul a depasit linia portii.

Nemtii au avut de ales între doua tehnologii similare de monitorizare a liniei portii: GoalRef, dispozitivul descris mai sus, si Hawk-Eye, celebra optiune introdusa în tenis pentru verificarea mingilor litigioase.

În cele din urma s-a optat pentru GoalRef datorita pretului de 125.000 de euro, care reprezinta jumatate din cât ar costa ”Ochiul de soim”, si pentru ca acest sistem este produs de un institut german.

Echipele germane îsi vor putea monta sistemul GoalRef cu banii pe care îi vor primi din drepturile de televizare.



Bundesliga va introduce mingea cu cip incorporat din sezonul 2013/2014