Bundesliga

Avem din nou fotbal: Bundesliga revine in a doua parte a lunii mai. "Decizia a fost luata in unanimitate"

Cancelarul german Angela Merkel a autorizat, miercuri, reluarea fotbalului german, in prima liga, Bundesliga. 

Merkel a anuntat ca se ofera unda verde de start in Bundesliga dupa 15 mai, dar Liga Profesionista de Fotbal din Germania va decide exact data. Astfel, Bundesliga este primul campionat important care se reia dupa pauza mondiala impusa. Frata a anulat sezonul, ramane de vazut ce vor face Italia, Spania si Anglia. 

In Germania s-ar fi dorit o incepere chiar pe data de 15, insa clubul Werder Bremen a afirmat ca nu poate fi gata la acest termen atat de scurt. Cei de la Bremen afirma ca nu exista o egalitate de sanse in cazul unui start chiar pe data de 15 mai.

"Decizia de relaure a Bundesliga a fost luata in unanimitate", a declarat Primarul din Hamburg, Peter Tschentscher.

Liga va hotari daca startul va avea loc pe 15 sau 22 mai, ceea ce este sigur ca va incepe!

Oamenii din fotbal aveau sperante ca intrecerea din Germania sa programeze primele meciuri in 15 mai, dupa cele doua luni de intrerupere cauza de pandemia de coronavirus.

Chiar si asa, Germania transmite un semnal puternic tuturor celorlalte tari din Europa ca fotbalul poate fi reluat.

Franta si Olanda au ales sa incheie prematur competitiile interne cu etape bune inaintea finalului prevazut initial. Mai mult, Franta dorea ca La Liga, Bundesliga, Serie A si Premier League sa ii urmeze exemplul si sa inchida sportul "din solidaritate".

Germania are un numar mai scazut de teste pozitive cu Covid, asa cum se vede in imaginea de mai sus. Numarul total de cazuri depistate, incepand din martie cand Germania a impus inchiderea activitatilor, este inferior celor din Italia, Spania, SUA si Marea Britanie.



Avem din nou fotbal: Bundesliga revine in a doua parte a lunii mai. "Decizia a fost luata in unanimitate"