Concursuri

Romania a obtinut o victorie chinuita in Polonia

Romania a invins la limita in deplasare Polonia, intr-un meci amical disputat la Varsovia, in care Razvan Lucescu a incercat sa demonstreze ca nationala de fotbal a Romaniei incearca reconstructia. Singurul gol al meciului a fost marcat de Daniel Niculae in repriza secunda.

Startul meciului a apartinut polonezilor, insa tricolorii au echilibrat repede jocul in zona mediana si a inceput sa puna din ce in ce mai des probleme in careul advers, insa actiunile lui Marica, Apostol sau Daniel Niculae s-au lovit de blocajul polonez.

 

Capitanul Romaniei, Cristi Chivu, a pus si el probleme la poarta lui Kuszczak, dupa ce in minutul 21 a executat o lovitura libera de la 25 de metri pozitie centrala, insa portarul polonez a reusit sa vada mingea la timp si sa intervina.

 

Intrarea lui Banel Nicolita in locul lui Roman dupa pauza a dinamizat atacul Romaniei, tricolorii fiind mai incisivi in ofensiva. Iar golul nu a intarziat sa apara, in minutul 60 Daniel Niculae reusind sa inscrie dupa o faza frumoasa a nationalei Romaniei, in care Ghioane a pasat la Niculae, iar bolta acestuia cu stangul a trecut peste portarul polonez, fiind deviata in plasa.

 

La cateva minute distanta acelasi Niculae a trecut pe langa dubla, in aceeasi faza Gigel Bucur fiind aproape si el de gol, insa sutul sau din apropiere a fost parat cu un efort maxim de portarul gazdelor.

 

Polonezii au incercat sa dea replica prin Jelen, in minutul 68, insa lovitura acestuia de cap, dupa o centrare excelenta din partea stanga, a fost retinuta cu siguranta de Pantilimon, desi pozitia polonezului era una foarte buna.

 

Pana la final, atat polonezii cat si romanii au incercat sa mai inscrie, insa motivatia meciului nu a fost una mare, avand in vedere ca a fost o partida amicala, jucatorii nedorind sa forteze jocul de frica unor eventuale accidentari.

 

Putea sa fie 2-0 pentru Romania in minutul 87, daca sutul violent din afara careului trimis de Banel Nicolita n-ar fi fost blocat de portarul polonez, mingea scapata de acesta din maini in fata lui Gigel Bucur neputand fi reluata in plasa de atacantul Timisoarei, care a sutat in plasa laterala.


Comentariul LIVE al meciului


Onlinesport: Irina Maxim



Romania a obtinut o victorie chinuita in Polonia