Concursuri

Mutu vrea Spania si Anglia la EURO 2008: ''Nu stiu cum sa ma bucur''

Atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, a declarat, miercuri, dupa ce Romania a obtinut calificarea la EURO 2008, ca si-ar dori ca la turneul final nationala Romaniei sa intalneasca reprezentativele Angliei si Spaniei.
"Nu prea stiu cum sa ma bucur pentru calificare. Este pentru prima data. Este o realizare importanta pentru carierele noastre. Ce a fost mai usor a trecut. Greul abia acum incepe. Suntem o echipa puternica, dar la Campionatul European ne asteapta meciuri de talia celui cu Olanda si o sa fie greu de tot. As paria pe o performanta a noastra, pariez cu sudoarea mea. La EURO e mai greu decat la Campionatul Mondial, valorile sunt mai concentrate", a declarat Mutu la Telesport.

Atacantul Romaniei, care nu a jucat cu Luxemburg pentru ca a fost suspendat, spera ca Romania sa intalneasca la turneul final nationalele Angliei si Spaniei. "Mi-ar placea sa intalnim Anglia si Spania la Campionatul European. Anglia nu ne-a batut niciodata, iar Spania ne-a batut mai greu", a declarat decarul nationalei, care promite un succes si la Sofia: "Mergem sa castigam la Sofia, chiar daca suntem calificati. E vorba si de lipsa de respect a bulgarilor. Eu sunt cel mai inversunat. Nu e vorba de razbunare, pentru ca am facut-o deja, ne-am calificat".

Echipa nationala a Romaniei a invins, miercuri, reprezentativa Luxemburgului, scor 2-0, prin golurile marcate de Florentin Petre si Ciprian Marica si s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2008. Tot miercuri seara, Bulgaria a remizat in Albania, scor 1-1, iar Olanda a invins Slovenia cu 2-0.

Cu doua etape inainte de finalul actualei campanii de calificare, Romania conduce Grupa G, cu 26 de puncte, fiind urmata de Olanda, 23 de puncte, si Bulgaria, 19 puncte.

Echipa nationala a Romaniei mai are de disputat doua partide in Grupa G a preliminariilor EURO 2008, in Bulgaria (17 noiembrie) si cu Albania (21 noiembrie), pe teren propriu.

NewsIn


Mutu vrea Spania si Anglia la EURO 2008: ''Nu stiu cum sa ma bucur''