Concursuri

Dragomir: "ANAF-ul se crede stat in stat"

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se crede "stat in stat", dar spera ca guvernul Romaniei sa intervina si sa solutioneze diferendul dintre LPF si ANAF.
"ANAF -ul se crede stat in stat. Dar exista un guvern in fata caruia trebuie sa raspunda pana la urma. Ei nu fac altceva decat sa incalce legile. In plus, ce facilitati au creat ei fotbalului ca sa vina sa ceara taxe si impozite acum?", a spus Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir a precizat ca este decis sa nu permita inceperea sezonului 2009/2010 daca ANAF nu va renunta la ideea cresterii taxelor pentru cluburi. "Daca nu se va rezolva nimic, nu o sa inceapa campionatul. O sa le dam cate o minge celor de la ANAF sa joace ei fotal", a mai spus Dragomir.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a emis, marti, un comunicat, in care precizeaza ca veniturile obtinute de persoanele cu care cluburile de fotbal au incheiat conventii civile, respectiv sportivii si personalul tehnic si administrativ, sunt de natura salariala si ar fi trebuit sa fie impozitate ca atare. Potrivit ANAF, conventiile cu sportivii arata ca acestia nu deruleaza o activitate intamplatoare, conjuncturala, care sa poata fi considerata independenta, o conditie pentru incheierea unui parteneriat de acest fel.

Mediafax


Dragomir: "ANAF-ul se crede stat in stat"