Sporturi Extreme

Enduro de 1 Mai la Zarnesti

Clubul Vectra Zarnesti organizeaza în acest weekend prima etapa a Campionatului National de Enduro.
 Dupa runda de Campionat European de Motocros gazduita acum doua saptamâni, circuitul de la Zarnesti devine reper pentru pilotii care vor lua startul în prima etapa de enduro clasic din acest sezon.

Peste o suta de sportivi se vor întrece în cele doua zile de concurs pe un traseu de 47 de kilometri, care va trece prin padurile din Valea Breghinei si defileul Bârsei.

Capete de afis sunt pilotii team-ului Vectra, cvadruplul campion nation la enduro Mani Gyenes, Alex Gârbacea si Marcel Butuza, dar si Sorina Sandu, reprezentanta României în Campionatul Mondial de Enduro, care va evolua alaturi de baieti, în prima categorie valorica, la clasa E1, destinata motoarelor de 250 cmc.

O premiera pentru România, etapa de Campionat European de Enduro va aduce 300.000 de euro la Comanesti

Clubul “X Cape Bacau” a organizat ieri la Comanesti o conferinta de presa dedicata prezentarii etapei de Campionat European de Enduro, care se va desfasura în aceasta localitate pe 4 si pe 5 iunie. Peste 150 de pasionati de enduro sunt angrenati în pregatirea competitiei, Ionut Ceasar, presdintele clubului bacauan declarând ca se lucreaza de peste un an la pregatirea traseului si la logistica necesara celor peste 200 de sportivi, însotiti de staffurile lor tehnice.

Concursul de enduro va aduce un important beneficiu economic Comanestiului, cheltuielile cumulate ale echipelor pe parcursul unui week-end competitional ajungând de regula la 300.000 de euro, bani care în mare parte merg în directia serviciilor. Iar daca etapa organizata de “X Cape” Bacau se va dovedi un succes organizatoric, cel mai probabil ea va deveni una de traditie în calendarul european al curselor moto, printr-un contract angajat de Federatia Româna de Motociclism cu Uniunea Europeana de Motociclism.

Unul dintre cei de care depinde succesul competitiei este si fostul fotbalist Cristian Ciocoiu, directorul tehnic al traseului de 65 de kilometri, creionat în zona muntilor Nemira.  “Traseul este splendid, trece prin zone salbatice, prin locuri unde  nu prea calca picior de om iar concurentii vor  întâlni chiar si transee ramase din primul razboi mondial”, spune el. “Totusi, nu este un traseu extrem si am pregatit si o varianta pentru ploaie, astfel încât cel putin 80% dintre piloti sa ajunga la finis”, a mai aratat fotbalistul convertit la enduro.

“Aceasta etapa de campionat european este o extraordinara oportunitate pentru sportivii români de a câstiga experienta, pentru a ajunge la nivelul unor piloti din tari cu traditie în enduro, precum Anglia sau Franta. Ca organizatori nu vom percepe taxe de înscriere pilotilor români, ei trebuind doar sa plateasca pentru licenta acordata de Uniunea Europeana de Motociclism”, a punctat Ionut Ceasar, presdintele “Moto X Cape”. Dupa conferinta de presa jurnalistii au asistat si la o demonstratie de enduro din partea celor de Moto X Cape, în acelasi areal care va gazdui proba Extrem Test.

Singura veriga slaba în pregatirea etapei de Campionat European ramâne drumul 12A, plin de gropi la aceasta ora si care va trebui sa suporte o afluenta de sportivi care-si transporta echipamentul de concurs cu tiruri. Federatia Româna de Motociclism va face demersurile necesare repararii acestui drum autoritatilor judetene Bacau si Harghita.


Enduro de 1 Mai la Zarnesti