Sporturi Extreme

Procesul contra Red Bull, mușamalizat? Documentul pe care Red Bull nu vrea să îl vezi

Sursă foto: www.energydrinkslawsuit.com

Am tot urmărit cazul din 2013, după ce un bărbat în vârstă de 33 de ani din SUA a murit după ce a consumat o băutură energizantă Red Bull.

Nu s-a mai aflat nimic. La începutul anului 2016, am discutat pe e-mail cu un coleg de la New York Times. Mi-a spus că nu găsește nimic despre familia Terry, în afară de un proces intentat pentru malpraxis medical, respins în 2016.

Așadar, nu s-a mai ajuns la proces între familia Terry și Red Bull. Am întrebat de ce. Miza era uriașă, atât în industria de băuturi energizante, cât și ca sumă cerută ca despăgubire.

Mi-a spus că în cele mai multe cazuri partea vătămată amenință cu judecata, iar companiile mari se grăbesc să ajungă la o înțelegere financiară fără a se mai ajunge la tribunal.

Însă, în cazul unei înțelegeri, lucrurile sunt la mijloc, adică acea companie care plătește pentru a mușamaliza știe că la tribunal ar putea pierde. 

Este posibil ca în cazul Terry lucrurile să se fi petrecut așa.

Dar de ce ar fi plătit Red Bull? Sunt aceste băuturi energizante - toate, nu doar Re Bull - cauzatoare de probleme medicale pentru consumatori?

Căutând astăzi despre cazul Terry, lucrurile par simple și pot indica de ce Red Bull nu a mers mai departe cu acel proces și, mai mult ca sigur, nici cu altele. Un document din 2012, înainte de moartea lui Terry din 2013, publicat de U.S. Food and Drug Administration (FDA) arată efectele adverse ale acestei băuturi „energizante”. Tabelul din partea de jos a documentului arată efectele consumului de Red Bull (artmie, anxietate, puls crescut etc.) și modul în care acestea s-au rezolvat (în general spitalizare și în toate consult medical).

FDA este autoritatea supremă de stat din SUA legată de probleme de sănătate.

Un articol de la finalul anului 2017 vorbește despre un alt proces. Anton Omelin, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit decedat în baie. Acesta comsuma zilnic Red Bull, NOS și Monster. Știrea aceasta este singura despre proces. S-o fi mușamalizat și acesta?

De asemenea, sunt foruri americane care se gândesc la un proces colectiv contra Red Bull.Procesul contra Red Bull, mușamalizat? Documentul pe care Red Bull nu vrea să îl vezi