Sporturi Extreme

Baumgartner: ”Stiam ca nu o sa mor, nu-mi scrisesem testamentul”

Felix Baumgartner, omul care s-a aruncat de la 39.000 de metri altitudine pentru a stabili doua noi recorduri mondiale pentru cea mai înalta urcare a omului cu balonul si saritura de la cea mai mare înaltime.

Multi s-au întrebat cum se simte Baumgartner în acele momente când privea din capsula sa Pamântul ca o uriasa minge, însa temerarul austriac spune ca nu i-a fost niciun moment teama ca-si va pierde viata. De aceea nici nu si-a scris testamentul înainte de uriasul salt de la 39.000 de metri altitudine.

”Nu mi-am scris testamentul pentru ca stiam ca nu voi muri. Nu m-am gândit niciodata la aceasta posibilitat. Am pregatit saltul în ultimii 5 ani, iar mintea mea era pregatita pentru acest moment. O mai facusem în minte de câteva ori”, a povestit Baumgartner într-un interviu acordat publicatiei spaniole Marca.

Întrebat care a fost momentul cu cea mai mare încarcatura emotionala pentru el, Baumgartner a spus ca atunci când a deschis capsula a simtit o imensa emotie.

”Când am deschis capsula si m-am vazut deasupra planetei a fost ceva incredibil. Puteam vedea tot Pamântul si fiind acolo sus simti cu adevarat cât suntem de mici. Nu te mai gândesti deloc la stabilirea de recorduri, ci vrei doar sa ajungi în viata jos”, a povestit Baumgartner.

Austriacul a detaliat si momentele care au urmat saltului sau: ”Este greu de explicat. Startul a fost bun, dar apoi am început sa ma rotesc destul de repede pret de aproximativ 50 de secunde. A fost un moment în care mi-am pierdut controlul din cauza vitezei foarte mari. Apoi am reusit sa ma echilibrez si sa am din nou control pentru a-mi atinge scopul”.



Baumgartner: ”Stiam ca nu o sa mor, nu-mi scrisesem testamentul”