Snooker

Un nou turneu profesionist de snooker la Bucuresti

Sursă foto: facebook.com/EuropeanMastersOfficial

O veste extraordinara pentru iubitorii snookerului din tara noastra care in luna martie a acestui an ii vor putea revedea la Bucuresti, in cadrul unui turneu profesionist, pe 16 dintre cei mai buni jucatori din elita acestui sport.

Turneul gazduit de spectaculoasa arena a Circului Globus din Capitala va fi unul invitational si se va desfasura in perioada 14-18 martie pe o singura masa, a confirmat Marius Ancuta, unul dintre promotorii snookerului in Romania, intr-un comentariu la postul Eurosport.

Bugetul turneului care va avea loc de miercuri pana duminica va fi de 200.000 de euro.

Romania revine astfel pe harta snookerului mondial dupa ce, in 2016, a gazduit in acelasi loc prima editie a Mastersului European, turneu castigat de englezul Judd Trump dupa o finala decisa in joc decisiv contra lui Ronnie O’Sullivan.

Din cauza dezechilibrului financiar al primei editii si a lipsei interesului autoritatilor locale in sprijinirea acestui eveniment, editia din 2017 a Mastersului European a fost mutata de World Snooker in Belgia, desi initial contractul cu partea romana fusese semnata pe trei ani.



Un nou turneu profesionist de snooker la Bucuresti