Snooker

Trump l-a facut uitat pe O’Sullivan la Bucuresti

Sursă foto: facebook.com/RomanianSnookerMasters

Cine a pierdut metroul in drum spre Circul Metropolitan pentru sesiunea de seara a zilei a doua de competitie la Romanian Snooker Masters l-a ratat pe Judd Trump, castigatorul Mastersului European de la Bucuresti din 2016.

In absenta lui Ronnie O’Sullivan, despre care pe buna dreptate se spune ca ai toate sansele sa-l ratezi daca clipesti, Trump i-a administrat un categoric 4-0 belgianului Luca Brecel.

Si nu a fost orice 4-0, pentru ca am mai vazut doua astfel de rezultate in prima zi, ci un rezultat care nu lasa loc de nicio interpretare.

O victorie obtinuta in doar 37 de minute care i-a surprins pe multi prin rapiditate. Trump l-a luat tare inca de la inceput pe Brecel, administrandu-i doua break-uri de peste o suta de puncte in primele doua frame-uri.

Un 101 urmat de un 118, serie completata in frame-urile urmatoare de break-uri de 57 si respectiv 52 de puncte.

De departe cea mai categorica victorie de la Romanian Snooker Masters nu atat prin scor, cat mai ales prin maniera.

Despre Brecel numai de bine. A doua prezenta la Bucuresti trecuta aproape neobservata pentru talentatul dar inca necoptul belgian. Pentru amatorii de statistici Brecel a reusit doar 53 de puncte pe intreaga durata a partidei.

Al doilea meci al serii de joi a fost mult mai echilibrat si i-a adus la masa pe englezul Kyren Wilson si pe nord-irlandezul Mark Allen.

Wilson s-a impus cu 4-2, dupa ce a condus cu 2-0 si 3-1. In primul frame Allen nu a reusit niciun punct, dupa care Wilson s-a distantat in urma unui break de 77 de puncte.

“Pistolarul” Allen reducea din diferenta cu un break de 130 de puncte, al treilea cel mai mare al turneului dupa Stuart Bingham (137) si Ali Carter (133), dar Wilson se distanta la 3-1 dupa un break  de 62.

Allen a pastrat suspansul castigand jocul cinci cu break de 85, insa nord-irlandezul rata incredibil o rosie cu sprijinul lipita de manta in apropierea buzunarului verde si Wilson avea sa inchida meciul cu break de 66. Un break construit in special pe bila albastra, neagra fiind blocata pana spre finalul frame-ului.

Vineri sunt programate sferturile de finala dupa cum urmeaza:

13:00
Ali Carter – Stephen Maguire
Urmat de
Liang Wenbo – Stuart Bingham

19:00
John Higgins – Ryan Day
Urmat de
Judd Trump – Kyren Wilson



Trump l-a facut uitat pe O’Sullivan la Bucuresti