Snooker

Trump a castigat Campionatul International in fata lui Robertson

Englezul Judd Trump, noul lider al ierarhiei mondiale, a cucerit, duminica, titlul la editia inaugurala a Campionatului International, turneu gazduit de Chengdu (China) si unde premiile totale au însumat 600.000 de lire sterline.

Jucatorul originar din Bristol a trecut în finala de australianul Neil Robertson, scor 10-8, si a intrat astfel în posia cecului de 125.000 de lire sterline pus în joc de organizatori.

Finala a fost extrem de strânsa si Trump a facut diferenta în jocul 17 cu un break de 119 puncte, primul de peste o suta al meciului cu Robertson.

Englezul a fost condus pâna în jocul 16 când a restabilit egalitatea gratie unui break de 96 de puncte.

La finalul primei sesiuni Robertson conducea cu un avans minim, scor 5-4. Cel mai bun din 19

Fost campion mondial, Neil Robertson a ratat sansa de a deveni primul jucator care obtine doua titluri în acest sezon. Jucatorul de la Antipozi s-a impus recent la Gdynia Open, turneu de Players Tour Championship desfasurat în Polonia.

În aceste conditii prin victoria lui Judd Trump avem 14 învingatori diferiti în cele 14 turnee desfasurate în acest sezon de World Snooker Tour.

Finala de la Chengdu a început cu Trump în prim plan. Englezul a condus cu 2-0, pentru ca pâna la prima pauza Robertson sa revina si sa egaleze scorul prin intermediul unor break-uri de 71, respectiv 68 de puncte.

Robertson trecea în premiera la conducere dupa jocul cinci printr-un break de doar 59 de puncte, pentru a se distanta la doua lungimi la capatul unui frame sase dominat autoritar.

Trump a oprit la timp seria cîstigatoare a oponentului sau si a redus din diferenta în al saptelea frame cu un break de 67 de puncte.

Pentru Trump este primul titlu dupa Campionatul Regatului Unit din decembrie 2011.

Frame-ul opt avea sa fie de departe cel mai dramatic al finalei. Trump a ratat bila albastra care i-ar fi adus jocul. Robertson a venit la masa pentru a trimite în buzunare bilele albastra si roz, însa australianul rata bila neagra si Trump primea o sansa nesperata.

Primul joc al sesiunii decisive i-a revenit lui Trump cu un break de 65 de puncte, dupa care a trecut la conducere, scor 6-5. Englezul se putea duce chiar la doua lungimi daca nu rata o bila rosie la unul dintre buzunarele superioare, eroare penalizata imediat de Robertson. Australianul egala astfel la sase cu un break de 68 de puncte.

Robertson s-a distantat apoi la 8-6 profitând de mai multe erori comise de Trump si meciul parea ca merge unidirectional spre un deznodamânt cu final anticipat.

Frame-ul 15 a fost decisiv în economia rezultatului final, jocul obtinut cu emotii de Trump readucându-l în meci pe numarul unu mondial.



Trump a castigat Campionatul International in fata lui Robertson