Snooker

Trei romani la Openul de snooker al Bulgariei

Snookerul profesionist mondial se afla cel mai aproape de România din punct de vedere geografic dupa ce Openul Bulgariei a fost integrat în calendarul competitional 2012/2013 ca a patra etapa a Players Tour Championship - European Tour.

La evenimentul gazduit de Princess Hotel din Sofia participa, printre altii, liderul mondial Judd Trump, dublul campion de Masters Mark Selby, Steve Davis, jucator care a câstigat de sase ori titlul mondial si alti jucatori din elita snookerului mondial precum Shaun Murphy, Matthew Stevens, Jimmy White, Joe Perry, Ryan Day, Marco Fu, Mark Allen sau John Higgins, jucator cu patru titluri mondiale în palmares.

România este reprezentata de trei jucatori, Cosmin Constantin, Radu Vilau si Rares Sinca.

Primii doi au fost deja eliminati în runda preliminara, în timp Rares Minca îl va întâlni în primul tur (ultimii 128) pe chinezul Liang Wenbo, cel care a ajuns în sferturi la Campionatul Mondial în 2008 si în sferturi la Campionatul Regatului Unit doi ani mai târziu.

În ceea ce-i priveste pe Constantin si Vilau, acestia au pierdut cu acelasi scor, 1-4, în fata bulgarului Vencislav Daskalov, respectiv a galezului Gareth Allen.

O eventuala victorie a lui Sinca si calificare între primii 64 de jucatori la Openul Bulgariei i-ar aduce acestuia 360 puncte în clasamentul mondial si un premiu de 500 euro.

Învingatorul Openului Bulgariei va primi 2000 de puncte si 12.000 euro.

Turneul este dotat cu premii totale în valoare de 70.000 euro.



Trei romani la Openul de snooker al Bulgariei