Snooker

Surpriza uriasa la Crucible. Un favorit a plecat acasa din primul tur

Sursă foto: twitter.com

A cincea zi de competitie a adus si cea mai mare surpriza de pana acum la Campionatul Mondial de snooker de la Crucible, Sheffield.

Englezul Judd Trump, al doilea pe lista favoritilor la castigarea titlului mondial, a parasit competitia inca din primul tur, fiind eliminat de conationalul sau Rory McLeod, singurul jucator de culoare din circuitul mondial profesionist.

McLeod, numarul 54 mondial inaintea turneului, s-a impus cu 10-8 dupa ce incepuse sesiunea decisiva miercuri seara de la 9-7.

In varsta de 46 ani, McLeod a declarat dupa spectaculoasa reusita ca “este cea mai mare victorie din cariera”.

Finalist la Crucible in 2011, Trump a atins nu mai putin de cinci finale in acest sezon, cucerind titlul la Mastersul European de la Bucuresti in octombrie 2016.

In meciul cu McLeod, Trump a inceput perfect conducand cu 4-0 dupa prima repriza a sesiunii inaugurale, insa la reluare avea sa piarda nu mai putin de cinci jocuri la rand.

McLeod este prezent doar pentru a patra oara in cariera in faza televizata a Campionatului Mondial de la Crucible si pana la victoria obtinuta in fata lui Trump este doar a doua la cel mai mare turneu din snookerul profesionist.

In optimile de finala McLeod il va intalni pe scotianul Stephen Maguire.

Intr-un alt meci din primul tur, fostul campion Graeme Dott l-a eliminat pe dublul finalist Ali Carter, cu 10-7.



Surpriza uriasa la Crucible. Un favorit a plecat acasa din primul tur