Snooker

Surpriza uriasa in finala Shanghai Masters

Englezul Kyren Wilson a obtinut, duminica, primul sau titlu intr-un turneu de puncte dupa o finala electrizanta disputata impotriva mult mai titratului sau conational Judd Trump.

Wilson, numarul 53 mondial, a condus cu 6-2 la capatul primei sesiuni, iar apoi a avut 8-3 in sesiunea decisiva.

Trump a revenit in extremis si a reusit sa egaleze dupa 18 frame-uri trimitand finala in jocul decisiv.

Ultimul frame i=a apartinut lui Wilson care, in pofida unei experiente scazute la acest nivel inalt, a rezistat presiunii si a inchis jocul dupa o vizita la masa cu break de 75 de puncte.

In varsta de 23 ani si profesionist de cinci ani, dupa ce in adolescenta si-a castigat banii ca barman, Wilson isi trece astfel in cont primul turneu de puncte furnizand cea mai mare surpriza din ultimii ani in snookerul mondial.

Pentru a ajunge pe tabloul de la Shanhai Masters, Wilson a disputat trei tururi de calificare eliminandu-i pe Vinnie Calabrese (5-0), Mark King (5-3) si Anthony McGill (5-4), dupa care a disputat o runda wild card in care l-a eliminat pe chinezul Wang Wuchen, cu 5-1.

Pe tabloul principal a trecut in primul tur de Joe Perry (5-2), apoi l-a eliminat pe Michael Holt in optimi, cu 5-1, pentru ca in sferturi sa treaca dramatic de favoritul gazdelor Ding Junhui, cu 5-4.

In semifinale avea sa treaca de Mark Allen, cu 6-1, dupa ce nord-irlandezul a pierdut in primele trei frame-uri dupa ce a condus pe tabela, iar Wilson si-a adjudecat primul joc dupa ce a avut nevoie de un snooker.

85.000 de lire sterline a primit Wilson pentru titlul obtinut la Shanghai Masters.



Surpriza uriasa in finala Shanghai Masters