Snooker

Surpriza de proportii la Mastersul German

Neil Robertson, liderul mondial in snookerul profesionist, a fost eliminat, joi, de chinezul Tian Penfei, jucator clasat cu 61 de pozitii mai jos.

Pe langa infrangerea propriu-zisa, in sine o mare surpriza, la fel de neverosimil este si scorul prin care Tian Penfei l-a trimis acasa pe fostul campion mondial chiar din prima runda.

Chinezul s-a impus cu 5-1 dupa ce la un moment dat a avut 4-0 pe tabela. Pengfei a inceput fulminant, cu break de 91 puncte, si s-a distantat apoi decisiv, desi Robertson a cautat la final sa-si gaseasca scuze.

“Am avut doua kick-uri in momente nedorite si m-au costat. Este frustrant, insa Tian a jucat mai bine si merita victoria”, a spus dupa meci Robertson.

O alta surpriza l-a avut in prim plan pe scotianul John Higgins, jucator eliminat de galezul Dominic Dale, cu 5-3.

In varsta de 26 ani, Tian Pengfei are la activ o victorie in fata lui Ronnie O'Sullivan la Openul Chinei din 2010 cand a evoluat ca wild card.

Romanul Alexandru Crisan a arbitrat la masa intalnirea dintre Liang Wenbo si Cao Yupeng, meci incheiat cu victoria primul dintre chinezi, scor 5-3.

Crisan este un obisnuit al etapelor de European Players Tour Championship cu aparitii la turneele din Bulgaria, Belgia si Polonia.



Surpriza de proportii la Mastersul German