Snooker

Stuart Bingham rateaza break-ul maxim la Masters

Campionul mondial in exercitiu, englezul Stuart Bingham, s-a calificat duminica seara pentru prima data in cariera in sferturile Mastersului de la Londra, dar meciul cu Ding Junhui nu a fost lipsit de drama.

Bingham l-a invins in primul tur pe chinezul Ding Junhui, cu 6-4, la capatul unui meci de uzura care s-a incheiat tarziu aproape de miezul noptii in capitala Regatului Unit.

Ding a condus o singura data, in debut cu 1-0, dupa care Bingham a legat frame-uri la rand si a intrat in avantaj la cabine, scor 3-1.

Mai mult decat atat, englezul a ratat break-ul maxim in frame-ul al treilea cand, dupa ce a reusit sa joace toate cele 15 bile rosii de fiecare data cu bila neagra ajungand astfel la 120 de puncte, a ratat incredibil bila galbena.

In partea secunda a meciului, ca un adevarat discipol al lui Peter Ebdon, chinezul Ding a dus meciul in zona loviturilor de siguranta, fiecare frame devenind extrem de greu de inchis din doar cateva vizite la masa.

Tactica jocului de uzura l-a ajutat pe chinez si dupa sase frame-uri tabela arata din nou echilibru (3-3), egalitate care s-a mentinut pana la 4-4, dupa ce Ding tocmai reusise cel mai mare break al sau (71).

Bingham s-a descurcat mai bine in urmatoarele doua frame-uri apropiindu-si in cele din urma victoria, una de altfel pe deplin meritata.

Mastersul continua luni cu alte doua meciuri care se anunta extrem de atractive:

Judd Trump-Stephen Maguire (15:00)

Barry Hawkins-Joe Perry (21:00)

sursa foto: twitter.com/WillHillBet



Stuart Bingham rateaza break-ul maxim la Masters