Snooker

Stephen Lee, suspendat din snooker din cauza unor pariuri suspecte

Numarul sapte mondial, Stephen Lee, a fost supendat de Federatia Internationala de Snooker. Decizia vine dupa o analiza a unei partide în care s-au înregistrat pariuri suspecte, cea de joia trecuta pierduta în fata lui John Higgins cu 4-2 în Premier League.

Stephen Lee a fost informat saptamâna trecuta ca este anchetat pentru partida cea de joi, iar a doua zi a fost suspendat temporar din acest sport sport. El tocmai împlinea 38 de ani si îsi luase biletele pentru turneul de la Antwerp. S-a declarat devastat de veste si de faptul ca a muncit enorm pentru a ajunge pe locul 7 în clasament pentru ca acum sa nu mai poata juca.

În meciul de joi, Lee parea ca va egala la 3-3, însa a ratat o combinatie între bilele roz si neagra, ceea ce l-a dus pe Higgins la o victorie cu 4-2.

Jocul lui Lee a fost imediat pus sub semnul întrebarii de Judd Trump, printr-o serie de mesaje scrise pe retelele de socializare, ulterior sterse. 

Chiar la începutul lunii octombrie 2012, Lee aflase ca scapase de o ancheta dintr-un meci jucat în 2010, când de asemenea pierduse si se pariase suspect pe el. La câteva zile dupa aceasta decizie, Lee a intrat în vizor cu un alt meci, cel cu Higgins.

La rândul sau Higgins a fost anchetat pentru aranjarea unor partide, dar nu s-a putut demonstra nimic. El fusese filmat cu camera ascunsa în Ucraina în timp ce accepta o mita câteva sute de mii de euro pentru a pierde voit câteva frameuri.



Stephen Lee, suspendat din snooker din cauza unor pariuri suspecte