Snooker

Stephen Hendry si Jimmy White, duelul legendelor snookerului mondial in calificari pentru Crucible. Cine continua cursa spre tabloul principal

Sursă foto: twitter.com/WeAreWST

Doi dintre cei mai mari jucatori de snooker din toate timpurile au lasat in urma lor cifrele statistice si au coborat la masa de joc dintr-o sala oarecare din Regatul Unit pentru primul meci din calificarile Campionatului Mondial din acest an.

Stephen Hendry, 52 ani, a obtinut victoria in fata lui Jimmy White, cu 6-3, si va juca in turul secund contra chinezului Xu Si, un jucator clasat pe locul 82 mondial.

A fost a 61-a intalnire dintr-o istorie uriasa a celor doi, iar Hendry l-a invins pentru a 37-a oara pe White, acum in varsta de 58 ani.

Ultima oara cei doi se intalnisera intr-un meci din circuit in faza ultimilor 32 la Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in 5 octombrie 2010.

Hendry se impunea atunci in urma jocului decisiv, cu 9-8.

Revenit in circuit dupa o absenta de noua ani, Hendry era invins recent de Matthew Selt in primul tur la Gibraltar Open.

Cu aceasta ocazie, scotianul cu sapte titluri mondiale in palmares isi trece in cont primul succes in circuit dupa 9 ani.

A fost un meci care merita sa fie televizat in intreaga lume, dar care in cele din urma n-a putut fi urmarit decat in sistem pay-per-view.

Hendry a dominat intalnirea si a condus la un moment dat cu 5-1. Scotianul a avut cel mai mare break al meciului (66 puncte), in timp ce White a reusit cate un 58 de doua ori.

La 4-1 in favoarea scotianului, White a avut sansa reducerii din diferenta, dar a ratat o bila rosie si s-a oprit cu break-ul la 58. Hendry a revenit la masa si a inchis cu 66.

Jimmy White, de sase ori finalist la Campionatul Mondial fara a-l castiga vreodata, are nevoie dupa acest rezultat de o invitatie din partea World Snooker pentru a juca sezonul viitor in circuitul mondial profesionist.

“Campionul publicului” asa cum a fost alintat de fani dupa infrangerile suferite in cele sase finale la Crucible ocupa locul 83 in clasamentul mondial actual.

Stephen Hendry este al 122-lea, dar a primit deja o invitatie pentru sezonul in curs si cel urmator.



Stephen Hendry si Jimmy White, duelul legendelor snookerului mondial in calificari pentru Crucible. Cine continua cursa spre tabloul principal