Snooker

Snooker, singurul sport neafectat de coronavirus

Sursă foto: www.facebook.com/WorldSnookerTour/

In plina pandemie de coronavirus, cu Europa in centrul focarului de infestare, snookerul este sportul care isi vede mai departe de treaba.

Gibraltarul gazduieste la finalul acestei saptamani Openul programat la aceasta data in calendar.

Turneul a inceput cu un numar limitat de persoane in sala (maxim 100), dar pentru sambata si duminica portile au fost inchise si se va juca fara spectatori ca o recomandare a autoritatilor locale.

In perioada urmatoare a fost anulat un singur turneu, Openul Chinei, iar World Snooker Tour a anuntat ca ultimele competitii din calendar se vor desfasura la datele anuntate initial.

Este vorba de Tour Championship si de mult asteptatul Campionat Mondial de la Crucible (Sheffield).

La Tour Championship vor participa primii opt jucatori din clasamentul pe ultimul an, iar competitia va debuta pe 17 martie.

Campionatul Mondial pentru care mai intai trebuie sa se dispute si calificari in cazul jucatorilor din afara Topului 16, va incepe in 18 aprilie, daca nu vor fi impuse restrictii speciale pe baza de coronavirus pana atunci.

WST a precizat in comunicatul emis vineri ca va tine cont de sfaturile guvernului britanic privind sanatatea si siguranta fanilor.Snooker, singurul sport neafectat de coronavirus