Snooker

Selby trece de un Higgins suspect de moale si ajunge in semifinale la Masters

Mark Selby continua cursa de aparare a titlului la Masters, dupa ce l-a invins, joi seara, in urma jocului decisiv, pe scotianul John Higgins.

A fost un meci lung, nu foarte spectaculos, dar care a avut o doza insemnata de dramatism in a doua parte. 

Practic partida poate fi impartita in doua perioade distincte. Selby a controlat autoritar meciul in prima repriza si a intrat cu 3-1 la cabine.

Higgins nu s-a regasit in aceasta parte a meciului, dar vulpoiul scotian a iesit mult mai determinat de la cabine si a pus patru jocuri la rand in dreptul sau.

Astfel, Higgins devenea mare favorit la obtinerea victoriei dupa ce se distantase la 5-3 pe tabela. Despre Selby se spune ca livreaza cel mai bun snooker al sau cand se afla in presiune, iar meciul de joi seara, al 12-lea disputat in cariera contra lui Higgins, nu a facut exceptie de la aceasta regula.

Cel supranumit “Bufonul din Leicester” a castigat cu sansa jocul noua si s-a apropiat la un frame, insa a tremurat serios pentru ajungerea in decisiv.

Higgins a avut prima sansa la victorie in frame-ul zece. Scotianul a pus in dreptul sau 37 de puncte dupa o prima vizita la masa, apoi a primit o noua sansa dupa ce Selby a ratat bila verde la buzunarul care-i poarta numele.

“Vrajitorul din Wishaw” s-a aflat la doar trei bile distanta de calificarea in semifinale, maro, albastra si roz. De bila neagra, aflata in acel moment undeva aproape de manta din partea stanga, nici nu mai avea nevoie. Higgins a executat insa prea in forta lovitura la bila maro si a ratat.

O ratare care dupa scandalul News of The World lasa loc de interpretari, mai ales ca nu fusese vorba de nici contact imperfect, dar care cel mai probabil va trece drept o eroare fireasca.

Cei doi jucatori au ajuns astfel in decisiv ca doi maratonisti care cu ultimele forte se chinuie sa treaca linia de sosire. Ultimul frame a fost unul in care balanta s-a inclinat in dreptul fiecaruia dintre cei doi jucatori.

Higgins a avut din nou prima sansa la victorie, a reusit un break bun, dar pana la un punct cand iarasi s-a intamplat ceva, o mica nesincronizare. Selby avea sa castige meciul obtinand a saptea victorie din cariera in fata lui Higgins si implicit calificarea in semifinale.

O semifinale in care va da peste Shaun Murphy, un jucator in fata caruia trebuie sa-si ridice nivelul jocului, mai ales la nivelul loviturii de siguranta, daca vrea sa emita pretentii. Pana acum Selby nu a convins desi a ajuns in semifinale dupa doua meciuri castigate in joc decisiv.



Selby trece de un Higgins suspect de moale si ajunge in semifinale la Masters