Snooker

Ronnie O’Sullivan si-a revenit dupa infrangerea de la European Masters

Dupa doar o zi de pauza dupa finala disputata la European Masters de la Bucuresti contra lui Judd Trump, cvintuplul campion mondial Ronnie O’Sullivan a debutat in stil mare la Openul Englez de la Manchester.

Programat in prima partida a sesiunii de seara, Racheta l-a lovit in plin pe Jimmy Robertson, pe care l-a invins cu un categoric 4-0 in doar 45 de minute.

Doar in jocul al doilea Robertson a emis pretentii, dupa mai multe ratari ale lui Ronnie, dar in cele din urma O’Sullivan a castigat de la bila maro dublandu-si avantajul.

O’Sullivan a castigat partida fara probleme in conditiile cel mai mare break al sau a fost de 97 de puncte, iar Robertson nu si-a ridicat break-ul la mai mult de 25 de puncte.

Marti, in turul al doilea, O’Sullivan il intalneste pe chinezul Zhao Xintong, un jucator de mana stanga foarte talentat in varsta de doar 18 ani.

Judd Trump, campionul European Masters de la Bucuresti, l-a invins pe fostul campion mondial Ken Doherty, cu 4-1, in conditiile in care invingatorul de la Crucible din 1997 a ratat sansa de 2-3.

Trump a inceput in forta cu break-uri de 71 si respectiv 64 in primele doua frame-uri, dupa care Doherty a oferit un break de 75 de puncte prin care a amintit de perioada lui de glorie.

Finalist in alte doua randuri la Crucible, Doherty a avut sansa lui 2-3, dar a ratat bila de joc si Trump a recuperat snookerul diferenta la bila roz castigand in cele din urma, cu 4-1.

Mark Selby si Neil Robertson, invinsi in semifinalele de la Bucuresti, s-au calificat fara probleme in turul secund. Selby l-a depasit pe conationalul sau englez Gary Wilson, cu 4-0, in timp ce Robertson a trecut de pakistanezul Hamza Akbar, cu 4-1. Akbar a deschis cu un break de 92, dupa care australianul a replicat cu un break de 139 de puncte cu inchidere de masa.



Ronnie O’Sullivan si-a revenit dupa infrangerea de la European Masters