Snooker

Ronnie O'Sullivan se implica in scandalul meciurilor trucate din snooker

Campionul mondial Ronnie O'Sullivan s-a exprimat public despre flagelul meciurilor trucate din snooker si spune ca sunt multi jucatori implicati in asa ceva.

"Am auzit ca sunt multi jucatori implicati in meciuri trucate si de aceea cred ca este nevoie de o mai mare transparenta. Nu ai de ce sa-ti faci griji daca nu ai ceva de ascuns, dar multi jucatori au ceva de ascuns. De aceea nu exista o exprimare libera pe aceasta tema. Probabil ma vor pune la zid pentru ca vorbesc despre acest subiect pentru ca nu le place acest lucru. Vor ca lucrurile sa ramana sub pres", a scris O'Sullivan pe contul sau de Twitter.

Reactia lui O'Sullivan vine in contextul in care Stephen Lee a fost gasit vinovat pentru aranjarea a nu mai putin de sapte meciuri in perioada 2008-2009. Englezul isi va afla pedeapsa la 24 septembrie.

Despre situatia lui Lee s-a exprimat si nord-irlandezul Mark "The Pistol" Allen, unul dintre cei mai vocali critici ai sistemului alaturi de O'Sullivan.

Allen solicita ca Lee sa fie suspendat pe viata pentru incalcarea regulamentului.

"A durat ceva timp, dar ma bucur ca acest caz a ajuns la un final. Nu exista loc pentru asa ceva in sportul nostru si sper sa fie suspendat pe viata. Oricine este implicat in astfel de activitati ar trebui suspendat pe viata. Numai asa putem opri acest lucru", a declarat Allen.

La randul sau, Barry Hearn, presedintele World Snooker, a declarat pentru BBC urmatoarele: "Mesajul este ca nu te putem opri, dar te vom prinde".



Ronnie O'Sullivan se implica in scandalul meciurilor trucate din snooker