Snooker

Ronnie O'Sullivan ramane sub presiune in meciul cu Joe Perry

Cu chiu, cu vai, Ronnie O'Sullivan a incheiat la egalitate, scor 4-4, sesiunea a doua a disputei cu Joe Perry din turul doi la Campionatul Mondial de la Crucible.

Fara sa fi condus macar o data in cele 16 frame-uri jucate pana acum, O'Sullivan a smuls in extremis jocul final al sesiunii de vineri dupa-amiaza, evitand astfel sa fie condus cu trei lungimi diferenta.

Perry a ratat lovitura la bila galben si de acolo O'Sullivan a revenit la masa pentru a rezolva soarta jocului al 16-lea. Altminteri, campionul mondial nu s-a aflat deloc in apele sale si a ratat mult in debutul sesiunii, in special loviturile de distanta.

La un moment Ronnie avea un procentaj ridicol de scazut, doar 28% la loviturile de distanta, insa pe parcurs si-a mai reglat tirul la acest capitol si a incheiat la 42 de procente.

Perry in schimb continua sa faca meciul vietii, cu o evolutie foarte sigura si un procentaj de, atentie, 93% la loviturile de buzunar. Cu alte cuvinte, cam tot ce a prins nu a iertat Perry.

Meciul dintre cei doi s-a reluat dupa 5-3 in prima sesiune in favoarea lui Perry. O'Sullivan a intrat decis si a revenit la un frame distanta cu un break de 93 de puncte. Ar fi putut fi unul de peste o suta daca nu comitea un fault la bila neagra jucata dupa ultima bila rosie de pe masa.

Au urmat doua frame-uri adjudecat la rand de Perry si inchiderea primei reprize care I-a apartinut lui Ronnie. Scenariul s-a repetat intocmai in repriza secunda si dupa cele opt jocuri disputate O'Sullivan si Perry au incheiat la egalitate (4-4).

La general conduce Perry cu 9-7 si meciul se va relua sambata la ora 12:00 cu sesiunea decisiva. Primul la 13 se califica in sferturile de finala.

[news-106494]



Ronnie O'Sullivan ramane sub presiune in meciul cu Joe Perry