Snooker

Ronnie O’Sullivan in a 11-a finala de Masters. Il poate egala pe Stephen Hendry la numarul de titluri

Ronnie O'Sullivan si Stuart Bingham, cei doi englezi care au sustinut doua meciuri demonstrative la Bucuresti in 21 si 22 noiembrie anul trecut, s-au duelat, sambata seara, pentru un loc in finala Mastersului londonez.

Castig de cauza a avut Ronnie O’Sullivan, cu 6-3, la capatul unui meci in care acesta a alternat prezentele solide la masa cu ratari usoare.

Bingham a condus cu 1-0 si a avut sansa unui 2-0. O’Sullivan l-a pedepsit pe campionul mondial in exercitiu si, oarecum nesperat, a intrat in avantaj la pauza (3-1).

“Racheta” a inceput in forta repriza finala a meciului si a pus alte doua frame-uri pe tabela, al cincilea cu inchidere spectaculoasa de masa, dupa ce a revenit pentru a recupera un snooker. Cu bila neagra pe punctul bilei verzi si cu alba in apropierea mantei inferioare, Ronnie a reusit lovitura turneului cu neagra indesata in buzunarul de mijloc de parte dreapta. O lovitura care i-a electrizat pe galagiosii sai fani din tribunele lui Alexandra Palace.

Au urmat doua frame-uri adjudecate de Bingham pe fondul relaxarii lui O’Sullivan. Mai intai campionul mondial in exercitiu reducea din diferenta cu un break de 81. Bingham era plecat pe break-ul maxim de 147, dar a ratat a 11-a bila rosie la buzunarul superior stang, dupa care a avut nevoie doar de un break de 52 de puncte pentru a reveni la 3-5.

O’Sullivan a evitat in ultimul moment presiunea revenirii lui Bingham la un eventual 4-5, castigand frame-ul noua la un punct diferenta cu inchidere de masa (62-61).

Duminica, Ronnie O’Sullivan va disputa a 11-a sa finala de Masters, avand sansa sa-l egaleze la numarul de titluri pe scotianul Stephen Hendry (6). Ronnie are cinci finale castigate si tot atatea pierdute, iar patru din cele cinci titluri au fost obtinute in ultimii 11 ani.

Barry Hawkins, adversarul lui Ronnie, va fi prezent in prima sa finala de Masters si a doua intr-un mare turneu, dupa ce in 2013 pierdea la Crucible in fata aceluias O’Sullivan.

Finala se joaca dupa sistemul cel mai bun din 19 frame-uri sau primul la zece. Meciul se va disputa in doua sesiuni: prima de la ora 15, iar a doua dupa ora 21.

sursa foto: facebook.com/TheRealRonnieOSullivan/



Ronnie O’Sullivan in a 11-a finala de Masters. Il poate egala pe Stephen Hendry la numarul de titluri