Snooker

Ronnie O'Sullivan, eliminat surprinzator in primul tur la Marele Premiu

Surpriza de proportii, marti seara, in saisprezecimile Marelui Premiu de snooker gazduit de Llandudno (Tara Galilor), unde Ronnie O'Sullivan a revenit de la 0-3 in fata lui Michael Holt pentru a pierde in decisiv.

Mare favorit inaintea meciului cu Michael Holt, jucator pe care l-a invins de cinci ori in sapte dispute si impotriva caruia nu mai jucase de noua ani, Ronnie O'Sullivan a fost invins in urma jocului decisiv, cu 4-3.

Holt a condus la un moment dat cu 3-0, dupa ce a castigat primul si al treilea frame dintr-o singura vizita la masa cu break-uri de 88, respectiv 119 puncte.

O'Sullivan avea la inceputul frame-ului patru doar 23 de puncte marcate pe tabela, dar chiar si asa a reusit sa lege la randul sau trei jocuri la rand.

Astfel s-a ajuns in decisiv, un frame foarte disputat si tacticizat in care Ronnie a pus un singur punct pe tabela si a avut o singura sansa, grea si aceea, cu bila maro jucata spre buzunarul de mijloc de parte stanga.

"Ronnie este un jucator atat de mare, incat orice victorie in fata lui este fantastica. Ma bucur ca l-am invins jucand la un nivel ridicat", a spus Holt la interviul de dupa meci.

O victorie pe deplin meritata in dreptul lui Holt, jucator care produce a doua surpriza a zilei inaugurale.

Prima a venit din partea lui Peter Ebdon in meciul castigat de asemenea in joc decisiv in fata australianului Neil Robertson, recent finalist la Openul Galez.

Intr-un alt meci, John Higgins a castigat categoric duelul suta la suta scotian contra lui Stephen Maguire, cu 4-0, la doar patru zile dupa ce a sustinut un meci demonstrativ la Cluj-Napoca in compania lui Ken Doherty.

Castigatorul Marelui Premiu va fi recompensat cu 100.000 de lire sterline.

In ceea ce-l priveste pe Ronnie O'Sullivan, urmatoarea aparitie a acestuia la o masa de snooker va fi pe 2 si 3 aprilie la Circul Globus din Capitala cu ocazia unui patrulater demonstrativ alaturi de Stephen Hendry, Jimmy White si Mark Williams.



Ronnie O'Sullivan, eliminat surprinzator in primul tur la Marele Premiu