Snooker

Ronnie O'Sullivan a comis-o din nou la Crucible

Ronnie O'Sullivan are parte de un meci solicitant in sferturile de finala ale Campionatului Mondial de la Sheffield (Crucible). In acelasi timp, cel supranumit "Racheta" a oferit un nou moment de pe urma caruia s-ar fi putut alege cu o amenda. In primul meci, contra lui Craig Steadman, Ronnie s-a descaltat de pantofi si a jucat in ciorapi.

Cvintuplul campion mondial este condus de conationalul sau englez Stuart Bingham, cu 5-3, dupa o prima sesiune mai mult decat echilibrata.

O'Sullivan a inceput meciul in stilul sau caracteristic, castigand cel dintai frame cu un break de 116 puncte.

Bingham a revenit si a intors scorul in favoarea sa dupa doua jocuri la rand, insa O'Sullivan a egalat inaintea pauzei cu un break de 118 puncte.

Un alt break de 87 puncte dupa pauza l-a readus pe Ronnie la conducere, dar Bingham avea sa castige ultimele trei frame-uri ale sesiunii si sa incheie prima zi in avantaj de doua lungimi (5-3).

In frame-ul cinci, la scorul de 2-2, O'Sullivan a pus creta pe masa de joc pentru a-si stabili un reper la o lovitura pe care urma sa o execute. In mod normal arbitrul Terry Camilleri ar fi trebuit sa anunte faultul si sa-l penalizeze pe englez cu sapte puncte, insa acesta s-a facut ca nu vede.

Oficialii World Snooker au anuntat ca vor analiza incidentul si vor anunta daca se impun masuri de ordin pecuniar impotriva lui O'Sullivan.

In paralel s-a inregistrat de asemenea o surpriza, Barry Hawkins conducandu-l cu acelasi scor pe Neil Robertson.

Australianul a condus cu 3-1 si a reusit cel mai mare break al sesiunii inaugurale (115 puncte).

Sferturile de finala de la Crucible vor fi reluate, miercuri la pranz, cand Judd Trump mai are nevoie de un singur frame pentru calificarea in semifinale contra lui Ding Junhui (12-4). 

De la 16:30 in arena revin Shaun Murphy si Anthony McGill pentru sesiunea decisiva, una care va fi reluata de la scorul de 9-7 in favoarea campionului mondial din 2005. In paralel va continua si disputa dintre O'Sullivan si Bingham.



Ronnie O'Sullivan a comis-o din nou la Crucible