Snooker

Ronnie O'Sullivan castiga Openul Galez cu break maxim de 147 puncte

Campionul mondial Ronnie O'Sullivan a cucerit, duminica seara, titlul la Openul Galez de la Newport dupa o victorie categorica obtinuta in fata chinezului Ding Junhui, scor 9-3.

O'Sullivan rezolvase practic meciul inca dupa prima sesiune, la finalul careia conducea luase un avans galopant, scor 7-1.

Ding a recuperat doua frame-uri in debutul sesiunii decisive, dar O'Sullivan a replicat imediat si a facut 8-3.

In frame-ul urmator, al 12-lea, care avea sa fie de altfel si ultimul, jucatorul englez a inchis masa cu break maxim de 147 de puncte. 

"Mi-am dat seama ca este gata dupa ce am spart pachetul de bile rosii la 48 de puncte si am stiut ca am ramas perfect. Pentru primele bile m-am concentrat sa castig jocul si meciul, dar de la 60 sau 70 de puncte incolo mi-am dat seama ca pot face break-ul maxim", a povestit Ronnie dupa meci.

Al 12-lea break maxim din cariera lui O'Sullivan, unul reusit cu mana stanga la ultima bila de pe masa, neagra, a fost explicat de Ronnie astfel: "Toate celelalte 11 au fost reusite dreapta, asa ca pe acesta il putem trece la mana stanga".

La final Ronnie O'Sullivan a fost mai bucuros ca oricand, a savurat festivitatea de premiere, l-a laudat pe Ding, caruia i-a prezis un mare viitor in snooker, si s-a fotografiat cu trofeul afisand imaginea unui om linistit si fericit pentru ceea ce i se intampla.

Pentru victoria de la Openul Galez Ronnie O'Sullivan s-a ales cu un cec in valoare de 62.000 de lire sterline.



Ronnie O'Sullivan castiga Openul Galez cu break maxim de 147 puncte